Συμφωνία ΕΕ - Μεγάλης Βρετανίας για το ΒREXIT. Πώς επηρεάζονται οι Έλληνες φοιτητές.
Η Βρετανία κατέληξε σε εμπορική συμφωνία για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μόλις επτά ημέρες πριν από την αποχώρηση της χώρας από το μεγαλύτερο εμπορικό μπλοκ στον κόσμο.
«Η συμφωνία είναι καταπληκτικά νέα για τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις σε κάθε τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Υπογράψαμε την πρώτη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που βασίζεται σε μηδενικούς δασμούς και μηδενικές ποσοστώσεις η οποία έχει επιτευχθεί ποτέ με την ΕΕ», σημείωσε πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ, συμπληρώνοντας ότι «επιτύχαμε αυτή τη μεγάλη συμφωνία για ολόκληρο το ΗΒ σε χρόνο ρεκόρ, και υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η οποία προστατεύει την ακεραιότητα της εσωτερικής αγοράς μας και τη θέση της Βόρειας Ιρλανδίας μέσα σε αυτήν».
Τι αλλάζει για τους Έλληνες φοιτητές
Μεγάλες αλλαγές έρχονται για τους περίπου 10.000 Έλληνες φοιτητές που κάθε χρόνο -και κατά μέσο όρο- σπεύδουν για σπουδές στην Μεγάλη Βρετανία, αλλά και για 165.000 Έλληνες που παρακολουθούν βρετανικά μαθήματα από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά:
-Όσοι εγγραφούν για το ακαδημαϊκό έτος του 2021 θα πρέπει να καταβάλουν οι ίδιοι τα δίδακτρα.
-Όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι μέχρι και τον 12° του 2020 εξασφαλίζουν δίδακτρα που πληρώνουν και οι Βρετανοί και όσο διαρκούν οι σπουδές τους.
-Πλέον οι φοιτητές από την ΕΕ δεν θα δικαιούνται φοιτητικό δάνειο παρά μόνο εκπτώσεις που προσφέρουν κάποια Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.
-Η φοιτητική βίζα (Student Route) θα μπει επίσης στη ζωή όσων θέλουν να σπουδάσουν στην Μεγάλη Βρετανία.
ΠΗΓΗ. pressing.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου