Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Κα.ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1. 4 ποτήρια λάδι
2. ξύσμα απο 1 πορτοκάλι , 1
μανταρίνι και 1 λεμόνι
3. 2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
4. 1/2 κουταλάκι του γλυκού
λεμόνι ή μανταρίνι ξύσμα (θα τα ρίξουμε μέσα στο χυμό του πορτοκαλιού )
7. 1+1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
8. 4 κουταλάκια του γλυκού σόδα
(στο πορτοκάλι λιωμένη)
10. 1 ποτηράκι του κρασιού
κονιάκ
11. 2+1/2 πακέτα αλεύρι
ΣΙΡΟΠΙ
1. 4 φλυτζάνια του τσαγιού μέλι
2. 2+1/2 φλυτζάνια του τσαγιού
ζάζχαρη
3. 5+1/2 ποτήρια νερό
4. σε ενα μπολάκι ανακατεύουμε τα
χοντροαλεσμένα καρύδια ,το γαρύφαλλο και
2 κουταλιές άχνη .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μελομακάρονα : βάζουμε το λάδι με
το ξύσμα στο μίξερ και το χτυπάμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό,
τη ζάχαρη, τα κανελογαρύφαλλα , το baking,το κονιάκ και χτυπάμε το υλικό γύρω
στα 10 λεπτά μέχρι να ασπρίσει .
Μετά βάζουμε το υλικό στη λεκάνη και προσθέτουμε το αλεύρι
σιγά - σιγά και το ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. Τα πλάθουμε και
τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Σιρόπι: βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε το υλικό
ξαφρίζοντας συνέχεια μέχρι να μην υπάρχει άλλος αφρός. Το αφήνουμε να κρυώσει
καλα και ρίχνουμε το σιρόπι στα μελομακάρονα μόλις τα βγάλουμε απο τον φούρνο.
Τα μουσκεύουμε και ρίχνουμε απο επάνω τα χοντροαλεσμένα
καρύδια.
ΚΑΛΗ
ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου