Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΑΓΡΙΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο κριθαράκι χονδρό
- 600 γρ. μανιτάρια λευκά
- 4 – 5 μανιτάρια πλευρώτους
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- ½ ματσάκι άνηθο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- ½ ματσάκι μάραθο
- 1 ματσάκι καυκαλήθρες
- λίγα φυλλαράκια δυόσμο
- ½ ματσάκι μυρώνια
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι ψιλό
- πιπέρι μαύρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά και χοντροκόβουμε τα μανιτάρια.
Σε μια μεγάλη γάστρα (ή κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο) προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε πολύ δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε απαλά.
Προσθέτουμε 6 ποτήρια ζεστό νερό, αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε ένα πακέτο κριθαράκι χοντρό, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250° C για μισή ώρα.
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε το γιουβέτσι όσο είναι ακόμα ζεστό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. alphatv.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου