Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΕΙΚ της κ. ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ
ΥΛΙΚΑ
- 1 σακούλα φαρίνα
- 1+1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο (250 γραμ)
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1+1/4 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
- 5 κάψουλες βανίλιας
- ξύσμα απο 1 λεμόνι
- 1 χούφτα αμυγδαλόψυχα ξεφλουδισμένη και κοπανισμένη (τραβάει την υγρασία του κέικ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε το βούτυρο,ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα ένα τα αυγά.
Συνεχίζεττε για 3΄ το χτύπημα.
Προσθέτετε διαδοχικά τη φαρίνα με το γάλα, τις βανίλιες και το ξύσμα του λεμονιού ανακατεύοντας ελαφριά.
Βάζετε το μίγμα σε φόρμα στρογγυλή 25 ή 27 εκ για κέικ βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
Ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 1 ώρα (χωρίς να ανοίξετε το φούρνο).
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει για 10΄λεπτά.
Ύστερα το βάζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου