ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Η σκληρή πραγματικότητα της εργαζόμενης γυναίκας


Το έφερε στο φως της δημοσιότητας πριν από μερικές ημέρες ο Ινδός επιχειρηματίας, απόφοιτος του Harvard και δισεκατομμυριούχος, Anand Mahindra, ο οποίος το δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο twitter, γράφοντας από κάτω το εξής:

«Βοηθούσα με το baby sitting του ενός έτους εγγονού μου τις προάλλες και συνειδητοποίησα τη σκληρή πραγματικότητα αυτής της εικόνας. Χαιρετίζω κάθε εργαζόμενη γυναίκα και αναγνωρίζω, ότι οι επιτυχίες της την έχουν αναγκάσει να καταβάλλει πολύ περισσότερη προσπάθεια, από τον κάθε άνδρα αντίστοιχό της».

Το σκίτσο, το οποίο έχει σχεδιάσει ο Περουβιανός πολιτικός σκιτσογράφος Carlin, είναι απλό, αλλά με πολύ δυνατό μήνυμα: Δείχνει 3 άνδρες και 3 γυναίκες, σε θέση εκκίνησης, στην πρώτη γραμμή ενός στίβου. 

Οι άνδρες έχουν μπροστά τους ανοιχτό πεδίο, ενώ οι γυναίκες μπλοκάρονται από τις ατελείωτες δουλειές του σπιτιού, το πλύσιμο και άπλωμα των ρούχων, το σιδέρωμα, το μαγείρεμα… και σα να μην έφταναν όλα αυτά, χρειάζεται να φορούν φούστες και γόβες!

Αμέτρητες έρευνες δημοσιεύονται το τελευταίο διάστημα που αποδεικνύουν ακριβώς αυτό: 

Ότι οι γυναίκες κουράζονται πολύ περισσότερο, ότι πέρα από όλες τις δουλειές αναλαμβάνουν και τον συναισθηματικό φόρτο της οικογένειας, άλλες δείχνουν ότι οι μπαμπάδες γενικά είναι πιο χαρούμενοι γονείς από τις μαμάδες, για να μην αναφερθεί, ότι όταν οι άνδρες κάνουν όλα αυτά που κατά κανόνα κάνουν οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ως… ήρωες!

Αμέτρητες ήταν οι αντιδράσεις κάτω από το tweet του Ινδού επιχειρηματία, οι περισσότερες εκ των οποίων από γυναίκες που έδειξαν ότι εκτιμούν έστω και αυτή την αναγνώριση, ενώ ευτυχώς δεν ήταν λίγοι και οι άνδρες που είπαν ότι βοηθούν και εκείνοι με τις δουλειές του σπιτιού.


ΠΗΓΗ. mauroslukos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου