Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Πίτσα με γεμάτη γεύση
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
- 3-4 φλιτζ. αλεύρι
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 1 φλιτζ. γάλα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
Για τη σάλτσα
- 1 φλιτζ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ ή χυμό εμπορίου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- ½ κ.γ. ζάχαρη
Για την πίτσα
- ½ φλιτζ.μοτσαρέλα ή 1 φλιτζ. γκούντα
- ½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
- 8 φέτες ζαμπόν
- 6 φέτες σαλάμι μπύρας
- 1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
- 2 φλιτζ. γκούντα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το ζυμάρι: βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικάγια τη ζύμη μαζί.
Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει.
Όσο ξεκουράζεται η ζύμη κάνουμε τη σάλτσα.
Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι και τη σάλτσα μας να πάρουν βράση.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και τη ζάχαρη ή το μέλι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί, «ανοίγουμε» τη ζύμη και την ψήνουμε για 3 λεπτά στους 200°C.
Έπειτα, προσθέτουμε τη σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το ζυμάρι.
Την ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο αλλά χωρίς να πατάει κάτω.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. cooklos.gr
για τη ζύμη
- 3-4 φλιτζ. αλεύρι
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 1 φλιτζ. γάλα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
για τη σάλτσα
-
1 φλιτζ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ ή χυμό εμπορίου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- ½ κ.γ. ζάχαρη
για την πίτσα
- ½ φλιτζ.μοτσαρέλα ή 1 φλιτζ. γκούντα
- ½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
- 8 φέτες ζαμπόν
- 6 φέτες σαλάμι μπύρας
- 1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
- 2 φλιτζ. γκούντα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
για τη ζύμη
- 3-4 φλιτζ. αλεύρι
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 1 φλιτζ. γάλα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
για τη σάλτσα
-
1 φλιτζ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ ή χυμό εμπορίου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- ½ κ.γ. ζάχαρη
για την πίτσα
- ½ φλιτζ.μοτσαρέλα ή 1 φλιτζ. γκούντα
- ½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
- 8 φέτες ζαμπόν
- 6 φέτες σαλάμι μπύρας
- 1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
- 2 φλιτζ. γκούντα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου