Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Κολοκυθόπιτα με μανιτάρια
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό κολοκύθι τριμμένο
- 500 γρ μανιτάρια λευκά φρέσκα
- 1 κούπα τσαγιού πλιγούρι
- 3 κούπες του τσαγιού νερό
- 2 τεμ κρεμμύδια ξερά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουταλιές της σούπας άνηθο-μαϊντανό-δυόσμο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- αλάτι -πιπέρι
- 1/2 κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
- 100 γρ τριμμένη τυρί φέτα
- 4 τεμ ή 6 τεμ φύλλα σπιτικά ή εμπορίου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα κολοκύθια ή μία μεγάλη κολοκύθα, τα καθαρίζουμε , τα κόβουμε σε κομμάτια και τα αλέθουμε στο μπλέντερ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε σουρωτήρι να στραγγίξει καλά.
Βράζουμε σε κατσαρόλα με το νερό το πλιγούρι και το αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια,τα σκόρδα,τα ψιλοκόβουμε,σκουπίζουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε.
Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το αλάτι-πιπέρι, την πάπρικα, να αφήσουν τα αρώματα τους, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το πολτοποιημένο κολοκύθι να σοταριστούν κι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν 10-12 λεπτά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το πλιγούρι, τα μυρωδικά, την φέτα τριμμένη κι ανακατεύουμε να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί.
Λαδώνουμε ένα ταψί, βάζουμε κάτω 2 φύλλα σπιτικά , λαδωμένα ή 3 εμπορίου κι αδειάζουμε το μείγμα να πάει παντού.
Σκεπάζουμε με τα άλλα 2 φύλλα σπιτικά ή 3 του εμπορίου , χαράζουμε ελαφρώς με ένα μαχαίρι, αλείφουμε με ελαιόλαδο, ραντίζουμε με λίγο νερό και βάζουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 45 – 50 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) .
Βγάζουμε την πίτα, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε .
Τρώγεται και κρύα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. chefoulis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου