Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Κολοκυθόπιτα γλυκιά
ΥΛΙΚΑ
- χειροποίητο φύλλο ή του εμπορίου 6 χειροποίητα φύλλα ή 1 πακέτο εμπορίου
- 1 κιλό κολοκύθα ή κολοκυθάκια
- 7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 500 γρ φρυγανιά τριμμένη
- 7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας καρυδόψιχα προαιρετικά
- 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες προαιρετικά
- 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε, πλένουμε και τρίβουμε στον τρίφτη την κολοκύθα ή τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε να σουρώσουν.Τα στύβουμε να φύγουν τα υγρά τους.
Σε ένα μπολ μεγάλο βάζουμε το τριμμένο κολοκύθι, το ελαιόλαδο, την ζάχαρη, την φρυγανιά,την κανέλα, το αλάτι, προαιρετικά την καρυδόψιχα και τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
Απλώνουμε τα φύλλα του εμπορίου (ή τα χειροποίητα) και τα κόβουμε σε λωρίδες. Λαδώνουμε το φύλλο και βάζουμε στο κέντρο κατά μήκος από το μείγμα, κλείνουμε το φύλλο κάνοντας το ρολό, το στρίβουμε και το βάζουμε σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα.
Αφού τα τοποθετήσουμε όλα στο λαδωμένο ταψί κυκλικά , τα βρέχουμε με λίγο νερό και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) και μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. chefoulis
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου