ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Πάνος Τζαβέλλας - Ο κυρ-Παντελής



Όλοι έχουμε έναν κυρ-Παντελή δίπλα μας έτοιμο ακόμα και να σκοτώσει για να βρει ‘το δίκιο’ του.

Ο κυρ-Παντελής θα κάνει τα πάντα για να περιφρουρήσει την ‘ασφάλεια’ του, την οικογένεια του, τα παιδιά του, θα τους ρίξει και ξύλο «για το καλό τους».

Ο κυρ-Παντελής άμα δει να κλωτσάνε άνθρωπο στη μέση του δρόμου δεν θα πάει να τον σώσει, θα το τραβήξει βίντεο για να το ποστάρει στο facebook και θα συνεχίσει τη μέρα του.

Για τον κυρ-Παντελή δεν μετράνε οι αξίες, μετράει μόνο η ύλη, το παραδάκι να πέφτει, να ναι αυτός καλά και μακριά από τον κ@λο του κι ας είναι και πέντε μέτρα.

Ο κυρ-Παντελής σταυροκοπιέται στην Παναγιά και το βλέπει σαν ‘ρουσφέτι’.

Ο κυρ-Παντελής δεν χαίρεται με τη χαρά σου, την εποφθαλμιά, όπως το έγραψε ο Γιάννης Αγγελάκας στο ‘Αιρετικό’

«Ποιος σκαλίζει το σκοτάδι στην ψυχή μου κι όταν χαίρομαι ποιος κλαίει ποιος παλεύει να μισήσω το κορμί μου κι όταν τ’ αγαπάω ποιος φταίει ποιος φρενάρει και ρημάζει τη ζωή μου κι όταν προχωράω ποιος κλαίει ποιος ζητά να χαμηλώσω τη φωνή μου κι αν του τ’ αρνηθώ ποιος φταίει ….»

Ο κυρ-Παντελής θα δικαιολογήσει τις πράξεις του και θα προχωράει ήσυχος, χωρίς τύψεις γιατί φροντίζει να μην σκέφτεται, να μην προβληματίζεται.

Ο κυρ-Παντελής κρύβεται πίσω από τον όχλο, βγαίνει μπροστά για να δώσει τη δική του κλωτσιά «πάρε κι από μένα μία κάθαρμα’ και μετά επιστρέφει στη βολική αγκαλιά του όχλου.

 Σαν σήμερα έφυγε ο Πάνος Τζαβέλλας (1925 - 27 Ιανουαρίου 2009) - Ο τραγουδοποιός και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης


ΠΗΓΗ. 3pointmagazine.gr


ΒΙΝΤΕΟ.


 
Έντιμε άνθρωπε κυρ παντελήΈχεισ κατάστημα κάπου στη γηΠουλάσ εμπόρευμα βγάζεισ λεφτάΠολλά λεφτά πολλά λεφτά
 
Τις Κυριακές πρωί στην εκκλησιάΣταυροκοπιέσαι στην παναγιάΈντιμε άνθρωπε κυρ παντελήΈχεισ και σύζυγο κόρη παιδίΜοντέρνα έπιπλα έγχρωμη tvΤρωσ τροφή πνευματική
 
Μακριά από κόμματα μην βρεις μπελάΠατρίς θρησκεία και φαμελιάΈντιμε άνθρωπε κυρ παντελήΤι κι αν πεθαίνουνε πάνω στη γηΧιλιάδες άνθρωποι χωρίσ ψωμίΜαύροι λευκοί ή κίτρινοιΟ γιός σου μοναχά να ‘ναι καλάΝ' αφήσεις τ' όνομα και τον παρά
 
Έντιμε άνθρωπε κυρ παντελήΣκεύρωσες σάπισες στο μαγαζίΤη νιότη ξόδεψες και την ορμήΓια τη δραχμή για το πετσίΔίπλα σου τ' όνειρο η ζωή και το φωςΜα εσύ στο κουφάρι σου κλεισμένος εντός
 
Ξέρεις πως δώσανε κυρ ΠαντελήΆλλοι τα νιάτα τους και τη ζωήΝα γίνει τ' όνειρο φέτα ψωμίΝα φας και ‘ συ κυρ Παντελή
 
Κι εσύ τι έδωσες κυρ Παντελή Πες μας τι έκανες σ' αυτή τη γηΠες μας τι άφησε κληρονομιάΠου να εμπνέει τη νέα γενιά
 
Έντιμε άνθρωπε κυρ ΠαντελήΈντρομε άβουλε συ φασουλήΒρώμισες τ' όνειρο και την ψυχήΆδειο πετσί χωρίς πνοή
 
Έντιμοι άνθρωποι νέα γενιάΘάψτε τους έντιμους μες στα σκατάΚι αυτούς που φτιάξανε τον παντελήΣκουλήκι άχρηστο σ' αυτή τη γη
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου