Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Κρασόπιτα με αρνάκι και ρύζι
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό αρνί (χωρίς κόκαλο) κομμένο σε κομμάτια
- 300 γρ. ρύζι νυχάκι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 6 πράσα ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι σέλινο
- 1 κουτ. γλυκού μαϊντανό
- 1/4 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 4 φύλλα χωριάτικα
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το φύλλο
- αλάτι, πιπέρι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Tοποθετούμε σε ταψί το κρέας, τα κρεμμύδια, τα πράσα, το σέλινο, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το κρασί και αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά.
Kαλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 50 λεπτά.
Bγάζουμε το ταψί, προσθέτουμε το ρύζι και 2 φλιτζάνια νερό, σκεπάζουμε και φουρνίζουμε για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια μεταφέρουμε με κουτάλα όλο το μείγμα σε ξύλο κοπής και ψιλοκόβουμε με μαχαίρι.
Aλείφουμε λίγο με ελαιόλαδο σε ένα ταψί.
Στρώνουμε ένα φύλλο και τοποθετούμε το 1/3 από το μείγμα του κρέατος.
Στρώνουμε δεύτερο φύλλο και προσθέτουμε το 1/3 της γέμισης.
Προσθέτουμε το τρίτο φύλλο και τελειώνουμε με τη γέμιση.
Kαλύπτουμε με το τέταρτο φύλλο, λαδώνουμε καλά και με το υπόλοιπο λάδι περιχύνουμε όλο το ταψί.
Ψήνουμε στους 160°C για 45 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. thetravelbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου