Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ψαρονέφρι με θυμάρι και πατάτες
ΥΛΙΚΑ (2 - 4 Ατομα)
- 3 κομμάτια ψαρονέφρι, κομμένα σε τέσσερα κομμάτια
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 200 ml κόκκινο κρασί
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- 1 κουταλιά σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι, πιπέρι
Για τις πατάτες
- 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
- 1 πρέζα σαφράν (0,25 του γραμμαρίου)
- 2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κιλό μικρές στρογγυλές πατάτες καλά καθαρισμένες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πιέζετε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι ώστε να ανοίξουν και να απλώσουν λίγο.
Όταν αρχίζουν και ροδίζουν, τότε
αλατίζετε.
Στο τέλος ρίχνετε το μέλι και δυναμώνετε λίγο τη φωτιά ώστε να καραμελώσει.
Συνοδεύετε με τις πατάτες.
Για τις πατάτες
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε τις
πατάτες.
Δεν τις τηγανίζετε, τις σοτάρετε μέχρι να πιάσουν γύρω - γύρω
μια μικρή κρούστα.
Όταν όλες οι πατάτες έχουν γυαλίσει καλά τις πασπαλίζετε με τη
ζάχαρη.
Μην σας φοβίζει το υλικό δεν θα βγουν γλυκές οι πατάτες , η
ζάχαρη θα καραμελώσει.
Τις ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Σβήνετε με το νεροπότηρο λευκό κρασί, ρίχνετε μέσα το σαφράν,
ανακατεύετε καλά να σκορπιστεί παντού το υπέροχο χρώμα του σαφράν,
σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου
10 λεπτά.
Ανοίγετε τη κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν οι
πατάτες μέχρι να εξατμιστεί εντελώς το κρασί και να μείνει μόνο το λάδι.
Τις ανακατεύετε με προσοχή για να μη λιώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου