Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αυθεντική ιταλική καρμπονάρα
ΥΛΙΚΑ
- μισό πακέτο σπαγγέτι
- 2 κρόκους
- 2 ολόκληρα αυγά
- 200 γρ. μπέικον κομμένο σε ψιλά καρέ
- 200 γρ.παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τους κρόκους μαζί με τα αυγά και ανακατεύετε .
Στη συνέχεια ρίχνετε αλάτι, αρκετό πιπέρι και την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύετε καλά το μείγμα μέχρι ενωθεί το αυγό με την παρμεζάνα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε λίγο λάδι και τσιγαρίζετε το μπέικον ψιλοκομμένο σε καρέ μέχρι να ροδίσει.
Συμπληρώνετε στο μείγμα αυγού και το μπέικον και ξανά ανακατεύετε.
Σε μια πλασοτέ κατσαρόλα ρίχνετε τα μακαρόνια και βράζετε τα σπαγγέτι για 8 λεπτά (αλ ντέντε).
Στραγγίξτε και τα σπαγγέτι και αμέσως τα ρίχνετε στο μπολ με το μείγμα αυγού.
Ανακατεύετε πολύ γρήγορα με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ενωθεί η σάλτσα με τα σπαγγέτι και λιώσει η παρμεζάνα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου