ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Περίπου 85.000 μικρά παιδιά στην Υεμένη έχουν πεθάνει λόγω λιμού


 
Περίπου 85.000 παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών εκτιμάται πως έχουν χάσει την ζωή τους λόγω λιμού στον εμφύλιο πόλεμο στην Υεμένη, σύμφωνα με υπολογισμούς της βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Save the Children.



Τον Οκτώβριο τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησαν ότι έως και 14 εκατομμύρια κάτοικοι της Υεμένης κινδυνεύουν από ακραία πείνα.

Ο ΟΗΕ προσπαθεί να μεσολαβήσει για τον τερματισμό του πολέμου, δίχως αποτέλεσμα έως τώρα. Οι συγκρούσεις στην Υεμένη κλιμακώθηκαν το 2015, όταν η σουνιτική συμμαχία Σαουδικής Αραβίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων άρχισε αεροπορικές επιδρομές εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούθι.

Η ανθρωπιστική κατάσταση στην χώρα έχει επιδεινωθεί από τον μερικό θαλάσσιο αποκλεισμό που έχει επιβάλει ο σουνιτικός συνασπισμός.

Η συλλογή στοιχείων στην Υεμένη είναι πολύ δύσκολη, με δεδομένο ότι πολλές μονάδες υγείας δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν. Οι εκτιμήσεις της Save the Children βασίζονται σε στοιχεία του ΟΗΕ για την θνησιμότητα των αμάχων.

Τουλάχιστον 6.800 άνθρωποι εκτιμάται πως έχουν σκοτωθεί και 10.700 έχουν τραυματιστεί στον εμφύλιο της Υεμένης, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Πέραν του λιμού οι κακές συνθήκες υγιεινής προκάλεσαν επιδημία χολέρας, που προκάλεσε περίπου 1,2 εκατομμύρια κρούσματα και περισσότερους από 2.300 θανάτους, σύμφωνα με δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.



ΠΗΓΗ. skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου