Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Χταπόδι κρασάτο από τον Μοναχό Επιφάνιο
ΥΛΙΚΑ
- 1 χταπόδι 1,5 έως 2 κιλά
- 4-5 ξερά κρεμμύδια
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- μισό κιλό κόκκινο κρασί
- 4-5 φύλλα δάφνης
- μαύρο πιπέρι σε σπόρους
- 200 γραμμάρια εξαιρετικό ελαιόλαδο με βότανα
- 1,5 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι μας καλά καλά και το βράζουμε σε σιγανή φωτιά με ελάχιστο νερό, γιατί βγάζει το δικό του ζουμί.
Βέβαια το ανακατεύουμε συχνά.
Αφού βράσει, κόβουμε το κάθε πλοκάμι του σε δύο ή τρία κομμάτια.
Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα κρεμμύδια και τα πλένουμε.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε καλά σε σιγανή φωτιά με το αρωματικό μοναστηριακό ελαιόλαδο μας ώσπου να ροδίσουν αρκετά.
Κατόπιν προσθέτουμε τα σκόρδα ολόκληρα, το κομμένο χταπόδι, το κρασί, τα δαφνόφυλλα και το πιπέρι.
Προσθέτουμε τον πελτέ, διαλυμένο σε λίγο νερό.
Επιπλέον, ρίχνουμε στον ταβά μας (βαθύ ταψί με καπάκι και χερούλια) τον μισό ζωμό, στον οποίο έβρασε το χταπόδι μας.
Σιγοβράζουμε το χταπόδι μας σκεπασμένο επί μία ώρα περίπου και θα έχουμε ένα νόστιμο φαγητό, που θα μοσχοβολάει, ενώ θα έχει χυλώσει τέλεια και το ζουμί του.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. dogma.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου