ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Ενημέρωση για την χρονική διάρκεια ισχύος των παραπεμπτικών εργαστηριακών εξετάσεων







 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από επικοινωνία που είχαμε χθες το απόγευμα με την Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., μας ενημέρωσαν ότι από σήμερα  (13/11/2018) τα παραπεμπτικά των εργαστηριακών εξετάσεων και ιατρικών πράξεων που θα παράγονται από τους κλινικούς ιατρούς, θα έχουν ισχύ 3 εβδομάδων εάν διενεργούνται στους ιδιώτες παρόχους εργαστηριακής ιατρικής, όπως επιτάσσει και ο νέος Ε.Κ.Π.Υ..

   Ως εκ τούτου, από σήμερα και εφεξής δεν θα υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. παρόχων και ασφαλισμένων του Οργανισμού αναφορικά με το χρόνο εκτέλεσης των παραπεμπτικών και την εγκυρότητά τους.


  Υπάρχει όμως πρόβλημα με τα μέχρι χθες παραχθέντα παραπεμπτικά τα οποία έχουν προγραμματιστεί να εκτελεστούν στις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής, μετά το χρονικό όριο των 3 εβδομάδων λόγω αυξημένης ζήτησης σε κάποιες κατηγορίες απεικονιστικών εξετάσεων, πρόβλημα για το οποίο θα ζητήσουμε να εκδοθεί ανακοίνωση του Οργανισμού η οποία να καλύπτει τη χρονική καθυστέρηση της 1 εβδομάδας που θα προκύπτει, η οποία άλλωστε αναγράφεται και στο ίδιο το παραπεμπτικό ως χρόνος ισχύος για την εκτέλεσή του (χρόνος ισχύος 30 ημέρες).


   Όσον αφορά την αποστολή αρχείου απεικονιστικών εξετάσεων για έλεγχο από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του Οργανισμού, μας ενημέρωσαν ότι επίκειται ανακοίνωση η οποία θα προσδιορίζει την νέα καταληκτική ημερομηνία και τον τρόπο αποστολής των δεδομένων που ζητούνται.


               Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας
      Δρ Γεώργιος Βουγιούκας                                          Ιωάννης Καραμηνάς
           Ιατρός Ακτινολόγος                                                      Βιοχημικός


ΠΗΓΗ. pasidik.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου