Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΚΟΧΥΛΑ
ΡΑΒΙΟΛΙΑ (με τυρί )
ΥΛΙΚΑ
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζανιού ξύδι από κόκκινο κρασί
- 2 κουταλιές γλυκού δενδρολίβανο, κοπανισμένες στο γουδί
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κτ γλυκού ζάχαρη
- ½-1 κουταλιά γλυκού μπούκοβο
- 400 γρ. ραβιόλια με τυρί
- 200 γρ. καπνιστό χοιρινό, κομμένο σε κύβους
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μικρούς κύβους ή ψιλοκομμένες
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 12 ελιές Καλαμών
- 4-8 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 1 μικρό μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το λάδι, το ξύδι, το δενδρολίβανο, το σκόρδο, την ζάχαρη και το μπούκοβο στο μούλτι ή με το σύρμα, μέχρι να γίνει μια λεία, ενσωματωμένη σάλτσα-ντρέσιγκ.
Βράζουμε τα ραβιόλια σε μπόλικο αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε.
Ρίχνουμε την σάλτσα και προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, το χοιρινό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μπούκοβο και τις ελιές.
Προσθέτουμε το μισό τυρί και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το φαγητό να μαριναριστεί για μισή ώρα.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου