ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Αγιορείτικοι γίγαντες με λαχανικά


                            Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                      Αγιορείτικοι γίγαντες με λαχανικά 




ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. γίγαντες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε ροδέλες
  • 4 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένες
  • 100 γρ. λάχανο χοντροκομμένο
  • 2 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
  • ½ φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό
  • αλάτι πιπέρι 

  • 4 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες

  • 1 κουταλάκι ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε για 30 λεπτά τους γίγαντες και τους στραγγίζουμε. 
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν λίγο. 

Προσθέτουμε το λάχανο, την πιπεριά, τον μαϊντανό, το σέλινο, τον χυμό ντομάτας, το ζωμό λαχανικών, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για 10 λεπτά. 

Τοποθετούμε τους γίγαντες σε πυρίμαχο σκεύος και τους περιχύνουμε με το μείγμα λαχανικών ανακατεύοντας ώστε να απλωθούν ομοιόμορφα. 

Σκεπάζουμε το φαγητό με τις ροδέλες ντομάτας πασπαλισμένες με τη ζάχαρη και λίγο ακόμη αλατοπίπερο. 

Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 ° C για 30 λεπτά περίπου ή ώσπου να μαλακώσουν οι γίγαντες.



                                                                                                            ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 


ΠΗΓΗ. mothersblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου