ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Μετρό - Οι νέοι του μετρό Αγίας Βαρβάρας, Κορυδαλλού και Νίκαιας




Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζοντας οι εργασίες κατασκευής των 6 σταθμών της επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό της Αθήνας, που θα συνεχίζει από την Αγία Μαρίνα και θα καταλήγει στον Πειραιά. 



 Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που θα συνδέει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, των Αθηνών. 


Ωστόσο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι τρεις πρώτοι σταθμοί: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια, πρόκειται να παραδοθούν σε λειτουργία τον Ιούνιο του 2019, ενώ οι τρεις που απομένουν: Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο, θα παραδοθούν σε λειτουργία δύο χρόνια αργότερα, δηλαδή τον Ιούνιο του 2021.


Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις σταθμοί βρίσκονται σε βάθος από 26 έως 29 μέτρα, ενώ θα έχουν και φυσικό φωτισμό στον χώρο κοινού.

Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ




Σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

 

Ο σταθμός Κορυδαλλός, είναι ο σταθμός με τη μεγαλύτερη επιφάνεια εργοταξιακών καταλήψεων (9.300 τ.μ. κοινόχρηστων χώρων).
Η κατασκευή του σταθμού πραγματοποιείται, εξ ολοκλήρου, με τη μέθοδο εκσκαφής και επανεπίχωσης (cut and cover), σε βάθος 26 μ. κάτω από την πλατεία Ελευθερίας.

Μετρό: Αποκαλύπτουμε τους σταθμούς μετρό Αγίας Βαρβάρας, Κορυδαλλού και Νίκαιας
Διαθέτει δύο εισόδους, τη βόρεια που βρίσκεται στον πεζόδρομο του Αγίου Γεωργίου και τη νότια που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας. Για την κατασκευή του εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με εύρος επιρροής διαμέτρου περίπου 1 χλμ., από το κέντρο της πλατείας Ελευθερίας.







ΠΗΓΗ. news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου