ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Ρωσική σαρλότ


                            Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
                                         Ρωσική σαρλότ







ΥΛΙΚΑ
  • 25 σαβουαγιάρ και δύο στρώσεις κεικ παντεσπάνι που θα απλώσετε στο εσωτερικό της περιμέτρου των σαβουαγιάρ

  • 2 κουταλιές της σούπας ζελατίνη

  • 2 φλιτζάνια πλήρες γάλα

  • 6 αυγά, χωρισμένα 
  • ½ κουταλάκι αλάτι

  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

  • 2 βανίλιες

  • 1 βάζο μαρμελάδας βατόμουρο υψηλής ποιότητας

  • 3 κουταλιές της σούπας ρούμι

  • 4 φλιτζάνια καθαρισμένες φράουλες, κομμένες σε λεπτές φέτες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατέψτε τη μαρμελάδα και το ρούμι σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήστε να σιγοβράσουν. Χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνεται να βράζει μέχρι να πήξει καλά το μίγμα. Αφήστε το στην άκρη.


Μοντάρετε το γλυκό  

Κόψτε κατ΄αρχήν το χαρτί που θα είναι η βάση της φόρμας ανάλογα και με τα σαβουαγιάρ που θέλετε. Τοποθετήστε το κολάρο για να τυλίξετε τη σαρλότ και επιπλέον 5 εκατοστά για να τη σφίξετε.
Τακτοποιήστε τα σαβουαγιάρ στην περίμετρο της φόρμας ώστε να ταιριάζουν μεταξύ τους. 
Καλύψτε τη βάση της φόρμας με το κέικ παντεσπάνι χωρίς να αφήνετε κενά.
Όταν κρυώσει η μαρμελάδα αλείψτε την με μια βούρτσα ζύμης πάνω στο παντεσπάνι, χρησιμοποιώντας περίπου το 1/3 του μίγματος.

Φτιάξτε την κρέμα

Ανακατέψτε καλά τη ζελατίνη και τη μισή ποσότητα ζάχαρης σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνοντας σιγά-σιγά το γάλα, κι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Βάλτε το στην άκρη.
Χτυπήστε σε μίξερ τους κρόκους των αυγών πολύ καλά μέχρι να ανοίξει το χρώμα τους και να πήξουν ελαφρά. 

Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς. 
Προσθέστε τους κρόκους στο μίγμα με το γάλα στο κατσαρολάκι και βάλτε το σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει χωρίς όμως να βράσει. Ανακατεύετε 3-5 λεπτά, ώστε να κολλάει σε ένα ξύλινο κουτάλι.

Κατεβάστε το από τη φωτιά και προσθέστε τη μία βανίλια. 
Κρυώστε το μίγμα για λίγο στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει και να κολλάει στο μπολ.
Στο μεταξύ, χτυπήστε πολύ καλά τα ασπράδια και το αλάτι μέχρι να πυκνώσουν τόσο που να το μίγμα να κάνει γωνίες.

Ρίχνετε  προσεκτικά τα ασπράδια στο μίγμα.
Ανακατέψτε την κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και την άλλη  βανίλια στο μίξερ και χτυπήστε το μίγμα μέχρι να ενσωματωθούν εντελώς.
Διπλώστε την κρέμα στο λευκό μίγμα κρέμας / αυγών.

Γεμίστε τη φόρμα με τη μισή κρέμα, βάλτε παντεσπάνι αλείψτε το με μαρμελάδα, φτιάχνοντας δύο ακόμη στρώσεις. 
Βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. 


                                                                                                                       ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου