Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ
ΥΛΙΚΑ
- 6 πράσα
- 1 καρότο
- 1 κ.γ. ντοματοπελτέ
- 3-4 κλων. σέλινο
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
- 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κύβο κότας Knorr
- 3 κ.σ. γιαούρτι
- 2 κρεμμύδια
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
- 1 κολοκυθάκι
- 1 σκελ. σκόρδο
- ½ ματσ. μαϊντανό
- 1 αβγό
- 2 κ.σ. ξίδι
- ½ φλ. κόκκινο κρασί
- ¼ κ.γ. κανέλλα
- 2 φλ. αλεύρι
- αλάτι - πιπέρι
Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα πράσα και τα σοτάρουμε με το καρότο κομμένο σε χοντρές ροδέλες και το σέλινο σε δυνατή φωτιά με 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για 7-8 λεπτά.
Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 3 φλιτζάνια νερό, αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα πράσα να μαγειρευτούν, σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
Βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά.
Τρίβουμε στο multi τα κρεμμύδια και μουλιάζουμε το ψωμί.
Ανακατεύουμε στο μούλτι το γιαούρτι με τον κύβο κότας και βάζουμε το μείγμα στον κιμά.
Προσθέτουμε στον κιμά τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το αβγό το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και την κανέλλα.
Προσθέτουμε το κολοκυθάκι τριμμένο, το μουλιασμένο ψωμί, το κρασί και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει το μείγμα αφράτο.
Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους βάζουμε στην κατσαρόλα πάνω από τα πράσα.
Πασπαλίζουμε με το σέλινο, προσθέτουμε ακόμα μισό φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 30 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. chefonair
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου