ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Στις ιερές σπηλιές της Μαλαισίας

ΚΥΡΙΑΚΗ 4-6-2017


Οι ινδουιστικοί ναοί, είναι αδιαμφισβήτητα εντυπωσιακοί, με τα χρυσά αγάλματα και τα περίτεχνα σχέδια. 

Ομως αυτό που σίγουρα ξεχωρίζει είναι ο ναός στις ιερές σπηλιές Μπατού της Μαλαισίας που προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες όλων των θρησκειών.

Βρίσκονται βόρεια της Κουάλα, στην περιοχή Γκομπάκ και για να τα επισκεφθεί κανείς θα πρέπει να ανέβει 272 αριθμημένα σκαλιά.

Καθεμία από τις τρεις κύριες σπηλιές είναι εκπληκτική από άποψη μεγέθους αλλά και ηλικίας, αφού ο ασβεστόλιθος τους εκτιμάται ότι είναι 400.000.000 ετών, ενώ τα θρησκευτικά προσκυνήματα και αγάλματα που βρίσκονται μέσα τους αποτελούν ένα σημαντικό θρησκευτικό σημείο συνάντησης για τους Ινδουϊστές.

Οι τεράστιες σπηλιές υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, αλλά έγιναν σημείο θρησκευτικής συνάντησης λίγο περισσότερο από ένα αιώνα. 

Το 1888, όταν οι Ινδοί μετανάστες άρχισαν να κατέχουν θέσεις στα υψηλά κοινωνικά στρώματα της Μαλαισίας, οι Ινδουιστές άρχισαν να γιορτάζουν το Thaipusam στις σπηλιές Μπατού. 


Το πολύχρωμο φεστιβάλ πραγματοποιείται κατά την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου ή την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου , ανάλογα με την ευθυγράμμιση των πλανητών μεταξύ άλλων παραγόντων.

Παρόλο που οι σπηλιές Μπατού ήταν ανέκαθεν δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, το ποσοστό αυξάνεται κατακόρυφα κατά τη διάρκεια του Thaipusam. 

Αυτό το πολυήμερο ινδουιστικό φεστιβάλ τιμά τις αξίες της πίστης, της αντοχής και της μετάνοιας και σηματοδοτεί μια στιγμή που οι Ινδουιστές δείχνουν την εκτίμησή τους στον Murugan, γιο του Σίβα και τρίτο θεό στην Ινδουιστική τριανδρία μαζί με τον Βράχμα και τον Βισνού.

Στην είσοδο των σπηλαίων βρίσκεται το άγαλμα του Murugan, το δεύτερο ψηλότερο άγαλμα της Ινδουιστικής θεότητας. 

Εκτός του ότι είναι ένα εξαιρετικά σεβαστός θρησκευτικός προορισμός, τα σπήλαια Μπατού να αποτελούν χώρο δραστηριοτήτων, αφού εδώ , οι τουρίστες θα βρουν ορειβάτες αλλά και ένα τεράστιο και σπάνιο οικοσύστημα.






ΠΗΓΗ. iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου