ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Στο υπερταμείο 21 εταιρίες του δημοσίου - Στις 280.000 ευρώ το χρόνο οι αμοιβές των επικεφαλής που εγκρίθηκαν απο τη Βουλή

ΠΕΜΠΤΗ 29-6-2017




Εντυπωσιακός ο μισθός των επικεφαλής του νέου υπερταμείου αλλά εντυπωσιακή και η δημόσια περιουσία που περνά υπό τον έλεγχό του. 




Τα στοιχεία αυτά δημοσιοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ακρόασης της Ουρανίας Αικατερινάρη και του Γιώργου Διαμαντόπουλου από την αρμόδια διαρκή επιτροπή για τον διορισμό τους στην θέση της διευθύνουσας συμβούλου και του προέδρου του υπερταμείου (ΕΔΗΣ) αντίστοιχα.

Ο μισθός του προέδρου ανέρχεται στα 275.000 ευρώ μεικτά ετησίως και της συμβούλου στις 270.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο υπερταμείο θα «περάσουν» τα εξής περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου: το 34% της ΔΕΗ, ποσοστά από την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, Αττικό Μετρό, Κτιριακές Υποδομές, ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ, ΕΛΒΟ, ΕΛΤΑ, Διώρυγα Κορίνθου, 25% του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, Ελληνικές Αλυκές, ΕΤΒΑ, Κεντρικές αγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ΔΕΘ, ΚΑΕ.

Πάντως στην επιτροπή κυριάρχησε μία …κόντρα από το πρόσφατο παρελθόν με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να δέχεται τα πυρά των βουλευτών της Ν.Δ για τον υπερταμείο που προβλέπεται στην συμφωνία με τους δανειστές. Ανταπαντώντας ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «μέσα σε αυτόν τον συμβιβασμό κρατήσαμε το μωρό και πετάξαμε το μπουγαδόνερο», δηλώνοντας ότι ο στόχος είναι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με κοινωνικούς σκοπούς.



ΠΗΓΗ.  vouliwatch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου