Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αργοψημένο αρνάκι στη λαδόκολλα
ΥΛΙΚΑ
- 2 κιλά αρνίσιο μπούτι, σπασμένο σε 2 σημεία
- 3 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- φρέσκο θυμάρι
- 100 ml (2 – 3 λεμόνια) χυμό λεμονιού
- 1 ½ κιλό πατάτες, κομμένες σε ροδέλες ή κυδωνάτες
- 100 γρ κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω και αφαιρώ να μεγάλα λίπη από το αρνί.
Με ένα
μαχαίρι ανοίγω τρύπες και βάζω τα χοντροκομμένα κομμάτια σκόρδου σε
διάφορα σημεία.
Το ραντίζω από τη μια πλευρά με 1 ΚΣ ελαιόλαδο και
πασπαλίζω με 1 ΚΣ αλάτι, ½ κγ πιπέρι και 2 – 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι.
Επαναλαμβάνω κι από την άλλη πλευρά του αρνιού.
Τις ραντίζω με 1 – 2 ΚΣ
ελαιόλαδο, 1 ΚΣ αλάτι, 1 κγ πιπέρι, 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι και το μισό
(50 ml) χυμό λεμονιού.
Ανακατεύω καλά να λαδωθούν όλες οι πατάτες.
Βάζω το αρνί πάνω στις πατάτες και ρίχνω το υπόλοιπο (50 ml) χυμό λεμονιού.
Δένω και σταθεροποιώ τις
λαδόκολλες με βαμβακερό σπάγκο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. paxxi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου