ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Οι 10 ωραιότερες παραλίες στη Μεσόγειο

ΤΡΙΤΗ 13-6-2017





Το καλοκαίρι έφθασε και όλοι ψάχνουν να επισκεφθούν μια όμορφη παραλία προκειμένου να χαλαρώσουν και να ξεφύγουν για λίγο από την καταπίεση στη πόλη. 

Η Μεσόγειος μπορεί να προσφέρει στους τουρίστες αυτή τη δυνατότητα μιας και έχει πανέμορφες παραλίες, ιδανικές για διακοπές. Φυσικά η χώρα μας δεν γίνεται να λείπει από τη λίστα.

Αυτές λοιπόν είναι οι 10 πιο όμορφες παραλίες στη Μεσόγειο,  ανάμεσα τους τρεις ελληνικές:

1. Εγκρεμνοί στη Λευκάδα


ADVERTISEMENT
 
Στη συγκεκριμένη φωτογραφία δεν έχει χρησιμοποιηθεί κανένα φίλτρο. Όποιος επισκεφτεί τη Λευκάδα και συγκεκριμένα τη παραλία Εγκρεμνοί θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τα καταγάλανα νερά.

 Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή του νησιού και παρά την απομακρυσμένη θέση της- είναι δύσκολη η πρόσβαση της- είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες.


2. Cala Mitjaneta στο νησί Μενόρκα της Ισπανίας


 
Αυτή η παραλία είναι δημοφιλής τόσο στους τουρίστες όσο και στους ντόπιους.H Cala Mitjaneta βρίσκεται νοτιοδυτικά του νησιού Μενόρκα και είναι απομονωμένη. 

Τα νερά της είναι ρηχά και ήρεμα, ενώ η παραλία είναι ιδανική για τους λάτρεις του ψαροντούφεκου.


3.  Το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο


 
Ένα ναυάγιο που συνέβη το 1982 έδωσε το όνομα της σε μια απομονωμένη παραλία της Ζακύνθου όταν το πλοίο ξεβράστηκε σε αυτή. 

 Όποιος θέλει να επισκεφθεί αυτή τη διάσημη παραλία της Ζακύνθου μπορεί να το κάνει μόνο δια θαλάσσης ή ελικοπτέρου. Πρόκειται για μια αμμώδη παραλία, η οποία περιβάλλεται από εντυπωσιακά ασβεστολιθικά βράχια.


4.  Ελαφονήσι στη Κρήτη


 
Το Ελαφονήσι βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο του νομού Χανίων της Κρήτης και είναι γνωστό για τις μικρές νησίδες με την πολύ λευκή ψιλή άμμο. Πρόκειται για ένα μικρό νησάκι που βρίσκεται 200 μέτρα μακριά από την ακτή. Ανάμεσα τους υπάρχει μια λιμνοθάλασσα βάθος ενός μέτρου.


5. Monterosso  στην περιοχή Cinque Terre της Ιταλία


 
Στην Ιταλία πέντε μαγευτικά χωριά τα οποία ενώνονται με τρενάκι και απέχουν περίπου πέντε λεπτά το ένα από το άλλο αποτελούν την περιοχή  Cinque Terre. Αν πάτε προς τα εκεί θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε τη παραλία Monterosso, η οποία είναι αρκετά δημοφιλής με πλήθος τουριστών αν την επισκέπτονται καθ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.


6. Χειμάρρα στην Αλβανία


 
Η παραλία της Χειμάρρα στην Αλβανία είναι μια από της πιο ωραίες της μεσογείου. 
Στη Χειμάρρα μπορείτε επίσης μετά τις βουτιές σας να επισκεφθείτε και τοπικές ελληνικές ταβέρνες αλλά να απολαύσετε και την εκπληκτική βυζαντινή αρχιτεκτονική της πόλης.


7.  Spiaggia Rosa στη Σαρδηνία της Ιταλίας


 
 Πρόκειται για μια απόκοσμη παραλία που βρίσκεται στο νησί Budelli. Η  Spiaggia Rosa οφείλει το όνομα της στο χρώμα της άμμου, η οποία περιέχει μικροσκοπικά θραύσματα κοραλλιών, κοχυλιών καθώς και στίγματα από γρανίτη. 

Αν θέλετε να επισκεφθείτε τη συγκεκριμένη παραλία θα πρέπει να πάτε με βάρκα.


8. Boska Voda στη Κροατία


 
Η πόλη Boska Voda βρίσκεται κατά μήκος των Δαλματικών Ακτών στην Κροατία και είναι ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς του καλοκαιριού.  

Η μικρή πόλη έχει πληθυσμό λίγο πάνω από 2.000 ανθρώπους και είναι γνωστή για τις μεγάλες παραλίες της, οι οποίες έχουν χαλίκια αλλά και για τα πευκοδάση της.


9. Turquoise Coast στη Τουρκία


 
Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται στην γειτονική μας χώρα, την Τουρκία, και συγκεκριμένα στη πόλη Πατάρα.

 Η περιοχή είναι ιδανική για όσους αναζητούν ένα απομακρυσμένο καταφύγιο ενώ μπορούν να επισκεφτούν πολλά ιστορικά φρούρια και χωριά.


10. Cabo de Gata στην Ανδαλουσία της Ισπανίας


 
Μέρος ενός φυσικού πάρκου στην Ανδαλουσία της Ισπανίας η Cabo de Gata βρίσκεται κατά μήκος των περιοχών με τις μεγαλύτερες προστατευόμενες παράκτιες περιοχές. 

Αυτό σημαίνει ότι η περιοχή εξακολουθεί να έχει πλούσια φυσική ομορφιά καθώς και πλούσια θαλάσσια ζωή.



ΠΗΓΗ. news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου