ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Φρικιαστικά σενάρια για τα λαϊκά νοικοκυριά

ΚΥΡΙΑΚΗ 1-11-2015


 
Ανατριχιαστικά σενάρια εξετάζονται από τη συγκυβέρνηση και τους εταίρους της στην ΕΕ σχετικά με τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια. 

Στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών λοιπόν, και με δεδομένο ότι από χτες Σάββατο μπορεί ένα σπίτι, ακόμα και πρώτη κατοικία, να «βγει στο σφυρί», συζητιούνται τα εξής:


Κάποια επενδυτικά σχήματα που θα αγοράσουν τα «κόκκινα» δάνεια και ενδιαφέρονται για επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα, θα μπορούν να παίρνουν τα σπίτια των οφειλετών και να τους προτείνουν τη μεταφορά σε άλλο σπίτι, πιο μικρό και πιο φτηνό. 

Σε αυτή την περίπτωση δεν έχει διευκρινιστεί αν ο οφειλέτης που θα φεύγει από το σπίτι του θα πληρώνει ενοίκιο στο άλλο σπίτι, ή αν θα μένει για κάποιο χρονικό διάστημα και μετά θα πετιέται στο δρόμο. 

Βέβαια και στην πρώτη περίπτωση του ενοικίου, ο οφειλέτης θα πετιέται στο δρόμο, αφού είναι πολύ πιθανό να μη μπορεί να πληρώσει νοίκι. 
Δηλαδή όπως έγινε και στην Ισπανία.

Αλλο ενδεχόμενο είναι οι ίδιες οι τράπεζες να πετάνε στο δρόμο τους οφειλέτες, να τους παίρνουν το σπίτι, και στη συνέχεια ο άνθρωπος που έχει χάσει το σπίτι του να περιπλανιέται για μερικούς μήνες σε δομές Πρόνοιας, μέχρι να φύγει και από εκεί και να πεταχτεί στο δρόμο. Δηλαδή ό,τι γίνεται στις ΗΠΑ.

Τέτοια σχέδια ετοιμάζουν συγκυβέρνηση και εκπρόσωποι ιμπεριαλιστικών μηχανισμών μαζί με τους τραπεζίτες και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. 

Αυτό το σύστημα, το καπιταλιστικό, που παίρνει τα σπίτια και πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους, πρέπει να ανατραπεί για να δει ο λαός προκοπή και να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει.



ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου