Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

«Ξημερώνει Κυριακή» στο Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-2-2014

Στιγμές και θύμησες του χθες, καταστάσεις και γεγονότα που αφορούν και χαρακτηρίζον απόλυτα το σήμερα, αναβιώνουν μέσα από την παράσταση «Ξημερώνει Κυριακή».

Ένα έργο, εμπνευσμένο, από την ιστορία των πολυτραγουδισμένων και διαχρονικών επιτυχίων του Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου από τον ιστορικό δίσκο «ο Δρόμος» και το «Μίλα μου για λευτεριά», που από την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, θα παρουσιάζεται στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιστιμού «Ελληνικός Κόσμος».

Ενα υπέροχο μιούζικαλ, σε κείμενα Παναγιώτη Μπρατάκου - Μάρως Μπουρδάκου και σκηνοθεσία Μάνου Πετούση.

«Ξημερώνει Κυριακή», «Γέλαγε η Μαρία», «Μέθυσ'απόψε το κορίτσι μου», «Το Αγαλμα», «Πρώτη φορά».., είναι κάποιες από τις 25 μεγάλες επιτυχίες που θα ακουστούν ζωντανά για άλλη μία φορά με ερμηνευτές τη Ρένα Κουμιώτη και τον Δημήτρη Μπάση και συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κωνσταντίνου Παγιάτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι «Ο Δρόμος» που κυκλοφόρησε το 1969 από την Lyra, θεωρείται ο πιο εμπορικός δίσκος στην Ελλάδα, με πωλήσεις πάνω από 3.500.000 αντίτυπα, μέχρι σήμερα και είναι ο πρώτος ελληνικός δίσκος που έγινε χρυσός. 

«Ο Δρόμος» είχε ερμηνευτές τον Γιάννη Πουλόπουλο, τη Ρένα Κουμιώτη και την Πόπη Αστεριάδη. 
Το Γενάρη του 1970 , η ιστορία του μεταφέρθηκε στο σανίδι του Θεάτρου «Παξινού», με τους ίδιους συντελεστές. 
Λογοκρίθηκε όμως και κυνηγήθηκε από το δικτατορικό καθεστώς καθώς στην παράσταση είχαν προστεθεί επιπλέον τραγούδια που περιείχαν ξεκάθαρα μηνύματα εναντίον του.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι : Κώστας Αρζόγλου, Γιώτα Φέστα, Μιχάλης Μητρούσης, Δημήτρης Αλεξανδρής, Βασίλης Παλαιολόγος, Δώρα Χρυσικού, Αννίτα Κούλη, Γιάννης Καραούλης.

Τραγουδούν ακόμα: Ειρήνη Κυρμιζάκη, Στέλιος Κέλλερης, Νικόλας Μπράβος, Γιάννης Μωραΐτης, Γιώργος Νικητόπουλος, Μάυ Χάννα, Αμαλία Ασκορδαλάκη, Κέλυ Γιακουμάκη

Τα σκηνικά επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης, τις χορογραφίες η Αποστολία Παπαδαμάκη , τα κοστούμια η Τζίνα Περιμένη, τους φωτισμούς ο Ανδρέας Μπέλλης.
Βοηθός σκηνοθέτη Κωνσταντίνος Φασιλής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων (Από 26 Φεβρουαρίου έως 9 Μαρτίου):
Τετάρτη στις 7.00 μ.μ.
Πέμπτη και Παρασκευή 8.30 μ.μ.
Σάββατο 5.30 μ.μ. και 8.30 μ.μ.
Κυριακή 7.00 μ.μ.
* (Την Κυριακή 2 Μαρτίου δε θα πραγματοποιηθεί παράσταση)
Τιμές Εισιτηρίων:
Κανονικά Εισιτήρια: Από 10€ έως 35€
Ομαδικά Εισιτήρια: Από 8€ έως 18€
Εισιτήρια ΑΜΕΑ: 10€* - πωλούνται μόνο (και τηλεφωνικά) από το ταμείο του θεάτρου

«ΘΕΑΤΡΟΝ» - Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ. 212 254 0300


ΠΗΓΗ. athensmagazine