ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Γεμιστό ρολό πανσέτα



                   Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
                        Γεμιστό ρολό πανσέτα






ΥΛΙΚΑ
  • 2 κιλά πανσέτα χωρίς κόκκαλο
  • 500γρ. ξερά δαμάσκηνα
  • 10 ξερά σύκα
  • 2 ξινόμηλα
  • 2 μήλα Γκόλντεν
  • 100γρ. σταφίδες
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 φακελάκι κουκουνάρι
  • 1 ½ ποτήρι κονιάκ
  • ½ ποτήρι λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 2 μπαχάρια
  • 1 ποτήρι ζωμός κότας
  • 4 κ.σ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ½ κιλό πατάτες
  • 6 μανταρίνια
  • 4 κ.σ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προετοιμασία από την προηγούμενη μέρα:
Μουλιάζουμε για μερικές ώρες τα ξερά φρούτα σε ένα ποτήρι κονιάκ.
Αλατοπιπερώνουμε την πανσέτα. Κόβουμε σε χοντρούς κύβους τα μήλα. 
Κόβουμε σε κομματάκια τα ξερά φρούτα και κρατάμε το κονιάκ.
Αναμιγνύουμε όλα τα φρούτα, τις σταφίδες και το κουκουνάρι και τα αραδιάζουμε κατά μήκος της πανσέτας.
Διπλώνουμε σε σφιχτό ρολό.
Δένουμε το κρέας με σπάγκο και το σοτάρουμε σε καυτό λάδι από όλες τις μεριές ώστε να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το σοτάρουμε λίγο ακόμα.
Σβήνουμε με το μισό ποτήρι κονιάκ και συμπληρώνουμε το κονιάκ των σκληρών φρούτων.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αρκετό νερό, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και μόλις αρχίζει να βράζει το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Μεταφέρουμε το φαγητό σε ταψί μαζί με όλα του τα υγρά και μπόλικο νερό. 
Το φαγητό πρέπει να ψηθεί μόνο με τα υγρά του.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 1 ½ ώρα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε στο τέλος για να πάρει χρώμα.
Μεταφέρουμε τα ζουμί σε κατσαρόλα αφού πρώτα το σουρώσουμε
Τη δένουμε με 2κ.σ. αλεύρι που αναμειγνύουμε σε μπολάκι σε λίγο χλιαρό νερό. Βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να πήξει
Για τις πατάτες:
Τηγανίζουμε τις πατάτες σε μπόλικο λάδι και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τις ρίχνουμε στο ταψί μαζί με τη σάλτσα του ρολού και ψήνουμε στους 180 C για 10 λεπτά.
Για τα μανταρίνια:
Καθαρίσουμε τα μανταρίνια με πανάκι. Κόβουμε περιμετρικά στη μέση τη φλούδα των μανταρινιών ώστε να φανεί το μισό μανταρίνι. 
Λιώνουμε το βούτυρο και βουτάμε μέσα τα μανταρίνια. 
Τα τοποθετούμε στο ταψί με τις πατάτες και ψήνουμε για 35 λεπτά ακόμα.
                                                                                                          ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. alphatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου