ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

«Με μουσικές εξαίσιες, με φωνές!» στη Μονή Λαζαριστών

ΚΥΡΙΑΚΗ 29-12-2013



Η μουσική ιστορία της Θεσσαλονίκης, από το 1912 ως τις μέρες μας, ζωντανεύει από τον Δεκέμβριο στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών, σε μια παράσταση του ΚΘΒΕ αστραφτερή και πολύχρωμη – όπως ακριβώς η ιστορία και η κουλτούρα της πόλης.

Ο χορός, το τραγούδι και οι πλούσιες μουσικές παραδόσεις της Θεσσαλονίκης γίνονται ένα κεφάτο μουσικοχορευτικό θέαμα που καλύπτει έναν ολόκληρο αιώνα: βορειοελλαδίτικα δημοτικά τραγούδια, σεφαραδίτικες μπαλάντες, τούρκικοι χαβάδες, μουσικές μνήμες των Μικρασιατών προσφύγων, οπερέτες και αστικά τραγούδια, βαριετέ, ρεμπέτικα και λαϊκές επιτυχίες, αλλά και ο σύγχρονος ήχος των τραγουδοποιών της πόλης, μέχρι το χιπ χοπ!

Η παράσταση συγκεντρώνει, για πρώτη φορά, σπουδαίους καλλιτέχνες που γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, συνδιαμόρφωσαν το καλλιτεχνικό πρόσωπο της πόλης και διατηρούν ζωντανή τη σχέση τους μαζί της.
Προεξάρχουσα είναι, φυσικά, η μεγάλη κυρία του μουσικού θεάματος Ζωζώ Σαπουντζάκη, η οποία επιστρέφει στην πόλη απ' όπου ξεκίνησε τη λαμπρή πορεία της – σε ηλικία 4 ετών, στο σανίδι του Θεάτρου του Λευκού Πύργου!

Κοντά της, το γνωστό και αγαπημένο παιδί της πόλης Άκης Σακελλαρίου, η σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια Μαριώ, η οποία μετά από πολλά χρόνια εμφανίζεται και πάλι στη γενέτειρά της, αλλά και ο περίφημος «Πατέρας», ο δεξιοτέχνης μπουζουξής Χρήστος Μητρέντζης.

Μαζί τους, ο πολυδύναμος θίασος των ταλαντούχων ηθοποιών του ΚΘΒΕ, ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής, αλλά και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Αποφοίτων Παπαφείου «Ο Μελιτεύς»!

Τα κείμενα και η μουσικολογική έρευνα είναι του Λάμπρου Λιάβα, ενώ τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία υπογράφει η Σοφία Σπυράτου.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι δημιουργίες του Μανόλη Παντελιδάκη. Οι φωτισμοί είναι του Λευτέρη Παυλόπουλου.

Από τον Δεκέμβριο, στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, όλη η μουσική, όλη η ιστορία και όλη η μουσική ιστορία της Θεσσαλονίκης σ' ένα πλούσιο και απολαυστικό θέαμα!
Μια μουσικοθεατρική παράσταση που διατρέχει την ιστορία της Θεσσαλονίκης, αναζητώντας μέσα στον χρόνο τους πολλούς και διαφορετικούς «ήχους» της πόλης

Η δράση του έργου δεν θα περιοριστεί στη σκηνή του ΚΘΒΕ στη Μονή Λαζαριστών, αλλά θα επεκταθεί και στην πόλη μέσα από μουσικά δρώμενα.
 Επίσης, στο φουαγιέ του θεάτρου οι ήχοι της μουσικής θα συνταιριάξουν και με τις αντίστοιχες γεύσεις από τις πολλές και διαφορετικές γαστρονομικές παραδόσεις της Θεσσαλονίκης, επιδιώκοντας μια εμπειρία που θα καλύψει όλες τις αισθήσεις!

Κείμενα-ιστορική & μουσική έρευνα: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνοθεσία-χορογραφία: Σοφία Σπυράτου
Σκηνικά-κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Ενορχηστρώσεις: Κώστας Βόμβολος
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική διδασκαλία: Έλσα Μουρατίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλιος Χατζηαδαμίδης
Βοηθός χορογράφου: Γιάννης Μάρτος
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Χαρά Τσουβαλά
Οργάνωσης παραγωγής: Φιλοθέη Ελευθεριάδου

Με τη Ζωζώ Σαπουντζάκη

Πρωταγωνιστούν: Άκης Σακελλαρίου, Σοφία Καλεμκερίδου, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, Ρούλα Παντελίδου, Γιώργος Καύκας, Αστέρης Πελτέκης, Γιάννης Σιαμσιάρης, Βασίλης Σπυρόπουλος

Τραγούδι: Μαριώ
Μπουζούκι: Χρήστος Μητρέντζης

Παίζουν: Σταυρούλα Αραμπατζόγλου, Απόλλων Δρικούδης, Χρύσα Ζαφειριάδου, Χρύσα Ιωαννίδου, Αννέτα Κορτσαρίδου, Άννα Κυριακίδου, Βάγια Ματαφτσή, Ευγενία Πανταζόγλου, Δημήτρης Σπορίδης, Μάρα Τσικάρα

Χορεύουν: Δέσποινα Καπουλίτσα, Κώστας Καφαντάρης, Άννα Λιανοπούλου, Γιάννης Μάρτος, Ιωάννα Μήτσικα, Ηλίας Τσάκωνας

Συμμετέχουν: Ριαννόν Μόργκαν, Άλκης Σπυρόπουλος, Αλέξανδρος Δημητριάδης, Γιάννης Διονυσίου, Τάσος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Περάκης

Συμμετέχει ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής.

Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός
19/12/2013 - 23/03/2014

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη & Κυριακή 19:00
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 20:00


ΠΗΓΗ. parousiazw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου