ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23-12-2013


Mε ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε την πορεία προς δυσμάς του τουρκικού σκάφους «Μπάρμπαρος». Ελπίζουμε και γνωρίζουμε πως ανησυχούν κι άλλοι, πιό αρμόδιοι.
Η κίνηση αυτή δεν θεωρείται τυχαία. Στην Τουρκία έχει ξεσπάσει πολιτική κρίση, που μπορεί να εξαχθεί. Αν το τουρκικό πλοίο μπει στην ελληνική ΑΟΖ (κατ' ακρίβεια ελλαδική, γιατί και της Κύπρου ελληνική τη θεωρούμε...) το ζήτημα είναι μέχρι ποίου σημείου η ελληνική κυβέρνηση θα θελήσει αν αντιδράσει. 
Με υπουργό εξωτερικών τον Βενιζέλο και πρωθυπουργό τον πραγματοποιήσαντα στροφή 180 μοιρών Σαμαρά, δικαιούμαστε να ανησυχούμε... 

Και εμείς, στο ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α., όπως και όλοι οι Έλληνες πατριώτες ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, έχουμε συνηθίσει πλέον να εμπιστευόμαστε μόνο τις ένοπλες δυνάμεις σε τέτοια θέματα, αφού οι πολιτικοί σε κρίσεις με την Τουρκία (Ίμια, 1996) έδειξαν πρωτοφανή ασχετοσύνη και ανεπάρκεια.

Γνωρίζουμε πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τέθηκαν από χθες σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και παρακολουθούν προσεκτικά την πορεία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους. Σήμερα ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης μεταβαίνει εκτάκτως στον ναυτικό σταθμό που βρίσκεται στην περιοχή Άκρα Σίδερο Λασίθι.

Η κρίση που διέρχεται το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, αυξάνει τις πιθανότητες Ερντογάν και Νταβούτογλου να επιχειρήσουν αντιπερισπασμό.  Και να εγγράψουν υποθήκες, αφού στρατηγικός στόχος της Άγκυρας είναι ο έλεγχος της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μεσογείου, βάζοντας χέρι στον ελληνικό φυσικό πλούτο (πετρέλαιο και φυσικό αέριο).
Δεν παύουμε να σκεπτόμαστε θουκυδιδικά, και για αυτό πιστεύουμε πως το «Μπάρμπαρος» δεν πρέπει να πλεύσει για έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ. Και εννοείται πως πρέπει να σταματήσει και η γελοιότητα (με υποκείμενο εμάς...) της παρουσίας τουρκικών φρεγατών και κορβετών στο Σούνιο και στον Κάβο Ντόρο. Και μην πει κάποιος άσχετος, από τους επαγγελματίες του προοδευτισμού και του χαζοχαρούμενου διεθνισμού, πως όλα τα παραπάνω σημαίνουν σώνει και καλά πόλεμο...
Ειρήνη θέλουμε, για αυτό ας είμαστε αεί έτοιμοι και για το χειρότερο...


ΠΗΓΗ.elkeda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου