ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-12-2013
1. Panettone, Ιταλία – Είδος κέικ με κόντιτα (αποξηραμένα και ζαχαρωμένα φρούτα)
2. Buche de Noël, Γαλλία – Είδος κορμού με γλάσο σοκολάτας και χριστουγεννιάτικη διακόσμηση
3. Stollen, Γερμανία – Είδος γλυκού ψωμιού που παραγεμίζεται με σταφίδες, κεράσια και πάστα αμυγδάλου
4. Glogg & Pepperkakor, Νορβηγία – Ζεστό καρυκευμένο με μπαχαρικά κρασί
5. Truchas de Navidad, Κανάρια Νησιά – Γλυκές πιτούλες κολοκύθας πασπαλισμένες με άχνη ζάχαρη
6. Banketstaaf, Ολλανδία – Αμυγδαλόπαστα καλυμμένη με σφολιάτα και αλειμένη με μαρμελάδα βερίκοκο
7. Bunuelos, Μεξικό – Λουκουμάδες βουτηγμένοι σε σιρόπι ή μέλι ή πασπαλισμένοι με ζάχαρη
8. Χριστόψωμο, Ελλάδα – Το ψωμί των Χριστουγέννων, σκέτο ή παραγεμισμένο με ξερά φρούτα και ξηρούς καρπούς
9. Brunsli, Ελβετία – Σοκολατένια μπισκότα χωρίς αλεύρι με κανέλα και γαρίφαλο
10. Plum Pudding, Βρετανία – Ζεστή πουτίγκα σοκολάτας με κρέμα από κονιάκ
11. Gingerbread Cookies, ΗΠΑ – Μπισκότα βουτύρου με λιωμένες καραμέλες στο κέντρο
ΠΗΓΗ. aragma
Έχετε μήπως περιέργεια να μάθετε τι γλυκά
προτιμούν ανά τον κόσμο το βράδυ των Χριστουγέννων μετά το πλούσιο
οικογενειακό γεύμα;
Μια βόλτα στα τραπέζια 11 χωρών του κόσμου την ώρα που
σερβίρεται το επιδόρπιο θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.
Και πώς
αλλιώς άλλωστε αφού σοκολάτα, κρέμα, ζύμες, τσουρέκια αλλά και ζεστά
ροφήματα έρχονται με τη μία μπροστά σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε
είναι να απλώσετε το χέρι…
1. Panettone, Ιταλία – Είδος κέικ με κόντιτα (αποξηραμένα και ζαχαρωμένα φρούτα)
2. Buche de Noël, Γαλλία – Είδος κορμού με γλάσο σοκολάτας και χριστουγεννιάτικη διακόσμηση
3. Stollen, Γερμανία – Είδος γλυκού ψωμιού που παραγεμίζεται με σταφίδες, κεράσια και πάστα αμυγδάλου
4. Glogg & Pepperkakor, Νορβηγία – Ζεστό καρυκευμένο με μπαχαρικά κρασί
5. Truchas de Navidad, Κανάρια Νησιά – Γλυκές πιτούλες κολοκύθας πασπαλισμένες με άχνη ζάχαρη
6. Banketstaaf, Ολλανδία – Αμυγδαλόπαστα καλυμμένη με σφολιάτα και αλειμένη με μαρμελάδα βερίκοκο
7. Bunuelos, Μεξικό – Λουκουμάδες βουτηγμένοι σε σιρόπι ή μέλι ή πασπαλισμένοι με ζάχαρη
8. Χριστόψωμο, Ελλάδα – Το ψωμί των Χριστουγέννων, σκέτο ή παραγεμισμένο με ξερά φρούτα και ξηρούς καρπούς
9. Brunsli, Ελβετία – Σοκολατένια μπισκότα χωρίς αλεύρι με κανέλα και γαρίφαλο
10. Plum Pudding, Βρετανία – Ζεστή πουτίγκα σοκολάτας με κρέμα από κονιάκ
11. Gingerbread Cookies, ΗΠΑ – Μπισκότα βουτύρου με λιωμένες καραμέλες στο κέντρο
ΠΗΓΗ. aragma
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου