ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ - Σε ρότα βαθιά αντιλαϊκή και αντιδραστική

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-12-2013

 
Στην υλοποίηση της αντεργατικής, βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και μέσα από την Τοπική Διοίκηση επιδίδεται συστηματικά και με πρόγραμμα, η δημοτική αρχή της Πάτρας (αποτελούμενη από στελέχη της ΝΔ, δήμαρχο «αντάρτη» του ΠΑΣΟΚ που υποστηρίχτηκε επισήμως προεκλογικά και από ΔΗΜΑΡ/ΣΥΡΙΖΑ).
Δεν ικανοποιεί βασικές λαϊκές ανάγκες με το επιχείρημα ότι έχουν περιοριστεί τα οικονομικά του Δήμου, υλοποιεί τους υφιστάμενους αντιλαϊκούς νόμους, γιατί όπως λέει δε θέλει να παρανομεί. 
Περιορίζει την όποια κριτική της προς την κυβέρνηση, στα λόγια. Θεωρεί τις αντιδραστικές αλλαγές του «Καλλικράτη» δεδομένες, ενώ τηρεί εχθρική στάση απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς μαζί με τους Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη και Ιωαννιτών Φίλιππο Φίλιο, έχουν στήσει την περιλάλητη «πρωτοβουλία των πέντε» που στοχεύουν σε μια τοπική διοίκηση ακόμα αντιδραστικότερη και αντιλαϊκή. 
Αυτοπροβαλλόμενοι ως «ανεξάρτητο», «ακομμάτιστοι», «αριστεροί», «δημοκράτες» ή «αντιφασίστες» (για να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού) διεκδικούν παραπέρα αρμοδιότητες, αποδεχόμενοι όμως τις συνεχείς δραστικές περικοπές στην κρατική επιχορήγηση προς τους δήμους. 
Η «οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια» που ζητούν σημαίνει δυνατότητα να επιβάλλουν και να διαχειρίζονται μόνοι τους νέους φόρους, τέλη, παράβολα, πρόστιμα, πρόσθετη φορομπηξία σε βάρος του λαού.
Μέσα από μια ακτινογραφία όσων συμβαίνουν στο δήμο Πατρέων, αναδεικνύονται οι βαθιά αντιλαϊκοί προσανατολισμοί της παρούσας δημοτικής αρχής όπως και όσων την αντιπολιτεύονται στα λόγια, επιδιώκοντας εάν εκλεγούν να ακολουθήσουν τις ίδιες κατευθύνσεις.

ΠΗΓΗ.  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου