ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Ο Καραγκιόζης πάει Μέγαρο

ΔΕΥΤΕΡΑ 30-12-2013



Ένα πρωτότυπο μουσικό παραμύθι από το Θίασο του Ηλία Καρελλά με τη σύμπραξη της μοναδικής Αρετής Κετιμέ (φωνητικά-σαντούρι) και των ευρηματικών Burger Project σε «πειραγμένα» χριστουγεννιάτικα κάλαντα από όλη την Ελλάδα και διασκευές αγαπημένων κομματιών και οργανικών σκοπών.

Ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι με τον «Καραγκιόζη καπετάνιο» ξεκινά για τους νεαρούς θεατές του Μεγάρου την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στην Αίθουσα Banquet και θα διαρκέσει 10 μέρες (από τις 20 έως και τις 23 κι από τις 25 έως και τις 30 Δεκεμβρίου, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο), όσες και οι παραστάσεις του ομώνυμου μουσικού παραμυθιού.

Ο λόγος για την πρωτότυπη δημιουργία του καραγκιοζοπαίχτη Ηλία Καρελλά και του Θιάσου του που χρόνια τώρα παρουσιάζει παραστάσεις όπου συνυπάρχουν αρμονικά επί σκηνής ο ηθοποιός, η σκιά, η μάσκα και η ζωντανή μουσική.

Με το ίδιο - πρωτοποριακό στο χώρο του παιδικού θεάματος - σκεπτικό ανεβαίνει και η τωρινή παραγωγή του Θιάσου, με τη σύμπραξη της μοναδικής Αρετής Κετιμέ και των ευρηματικών Burger Project που θα παίξουν χριστουγεννιάτικα κάλαντα απ'όλη την Ελλάδα (μοραΐτικα, αθηναϊκά, ηπειρώτικα, κάλαντα από την Ικαρία, την Κεφαλονιά και την Κρήτη) και παραδοσιακά τραγούδια (όπως τα Σμυρναίικο Μινόρε, το πελοποννησιακό «Παντρεύουνε τον Κάβουρα», το κεφαλλονίτικο «Πού πας αφέντη Μέρμηγκα» ή τα πειραιώτικα «Καβουράκια). 

Αλλά και διασκευές αγαπημένων κομματιών – στις οποίες τραγουδούν οι φιγούρες της παράστασης, δηλαδή ο Ηλίας Καρελλάς - μαζί με οργανικούς σκοπούς (σέρβικο, ροζαμούντα, πεντοζάλι, καρσιλαμά κ.ά.).
Η θεσπέσια φωνή και το σαντούρι της Αρετής Κετιμέ, η γνωστή ενέργεια και το χιούμορ που διακρίνει επί σκηνής τους Burger Project, αναμένεται να δώσουν ξεχωριστό χρώμα σ'αυτήν την χριστουγεννιάτικη παράσταση θεάτρου σκιών που βασίζεται σε μύθους, θρύλους και παραδόσεις του ελλαδικού χώρου και διαθέτει στοιχεία από λαϊκά παραμύθια και προφορικές αφηγήσεις που σχετίζονται με το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων.

Παρόντες στη σκηνή και ντυμένοι σύμφωνα με το κλίμα των ημερών, όχι μόνο θα παίξουν και θα τραγουδήσουν με στόχο να ξεσηκώσουν τη διάθεση του κοινού αλλά θ'ανοίξουν και διάλογο με τον ίδιο τον Καραγκιόζη που αυτά τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο αναλαμβάνει μια πολύ δύσκολη αποστολή: να περιπλανηθεί από την Ανατολή έως τη Δύση και με τη βοήθεια ενός μελωδικού πλάσματος, της Αγάπης, να μεταφέρει το μήνυμα του Μεγάλου Άρχοντα σε όλες γωνιές της Ελλάδας για τις μέρες των Χριστουγέννων.

Ο Καραγκιόζης με συνταξιδιώτες τους γνωστούς χάρτινους φίλους του, θα επιβιβαστεί στο Χριστουγεννιάτικο Καράβι που κατασκευάστηκε ειδικά για αυτήν τη σημαντική αποστολή η οποία θα διαρκέσει ολόκληρο το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων. 
Μέσα από κινδύνους, περιπέτειες αλλά και ξεκαρδιστικά επεισόδια, οι ήρωές του θα περιπλανηθούν στις πόλεις και στα νησιά της Ελλάδας και θα γνωρίσουν από κοντά τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα των Χριστουγέννων. 
Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Ηλίας Καρελλάς. Συμμετέχουν, ως βοηθοί στο χειρισμό της φιγούρας του θεάτρου σκιών, η Κωνσταντίνα Γκόρου και ο Χάρης Μπιλλίνης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.

«Ο Καραγκιόζης καπετάνιος» των Χριστουγέννων

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου - Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου
&
Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου - Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου

Και Παρασκευή 27 και Κυριακή 29, ώρα 2.30 το μεσημέρι
Αίθουσα Banquet
Τιμές εισιτηρίων; Γενική είσοδος € 15 ,00 - Παιδικά-Φοιτητικά: € 10,00)

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333
και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr


ΠΗΓΗ. e-go

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου