ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

 Απολύσεις και στα ΕΑΣ δείχνει το συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης


ΣΑΒΒΑΤΟ 19-10-2013

Απολύσεις εργαζόμενων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα φαίνεται πως προωθούν από κοινού κυβέρνηση και τρόικα, καθώς η πρόταση της κυβέρνησης είναι οι τυχόν απολύσεις στα ΕΑΣ να προσμετρηθούν στο σύνολο των απολύσεων από το δημόσιο για το 2013.
Οι απολύσεις στο δημόσιο ήταν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης, καθώς μέχρι το τέλος του 2013 πρέπει να γίνουν συνολικά 4.000 απολύσεις, ενώ άλλες 11.000 απολύσεις στο δημόσιο πρέπει να γίνουν το 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα προτείνει στην τρόικα να προσμετρηθούν στο συνολικό αριθμό των απολυμένων όσοι χάσουν τη δουλειά τους από τα ΕΑΣ και όσοι συμβασιούχοι -με προσωρινές διαταγές- απομακρυνθούν με δικαστική απόφαση. Επίσης εκτίμηση της κυβέρνησης είναι πως οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα απολυθούν για πειθαρχικά παραπτώματα θα είναι 400 με 500.
Για την κινητικότητα η κυβέρνηση απειλεί με πειθαρχικές συνέπειες αν δεν ολοκληρωθεί η απογραφή στα πανεπιστήμια προκειμένου να βρεθούν οι 1349 διοικητικοί υπάλληλοι που θα κλείσουν το πρώτο κύμα της κινητικότητας και αφορά συνολικά 12.500 υπάλληλους του δημοσίου.
Μετά τη συνεδρίαση, κυβερνητικές πηγές έλεγαν χαρακτηριστικά ότι «μη απογραφή σημαίνει πειθαρχικές συνέπειες».
Πληροφορίες αναφέρουν πως στη σημερινή συνεδρίαση έγινε και μια πρώτη συζήτηση για το δεύτερο κύμα της κινητικότητας που αφορά άλλους 12.500 υπάλληλους του δημοσίου και το οποίο λήγει στο τέλος του Δεκέμβρη.
Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο έχουν ζητήσει δίμηνη παράταση από την τρόικα, η οποία ωστόσο δεν έχει απαντήσει.


ΠΗΓΗ. 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου