ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι τρεις μνηστήρες

ΠΕΜΠΤΗ 31-10-2013

Στην ίδια συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, προώθησε τρεις διαγωνισμούς αξιοποίησης ακινήτων στην τελική τους φάση για υποβολή δεσμευτικών προσφορών εντός του Νοεμβρίου 2013.
Και τα τρία επενδυτικά σχήματα που είχαν εκδηλώσει επίσημο ενδιαφέρον για την απόκτηση του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωρούν στη δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Πρόκειται για το κοινοπρακτικό σχήμα που αποτελείται από την RZD, την κρατική εταιρεία των ρωσικών σιδηροδρόμων, μαζί με την ελληνική κατασκευαστική εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, την SNCF Participations SAS, που είναι θυγατρική εταιρεία της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων της Γαλλίας Societe Nationale des Chemins de Fer Francais (SNCF) και την S.C. Grup Feroviar Roman SA (GFR), η οποία είναι ιδιωτική σιδηροδρομική εταιρείας που δραστηριοποιείται στη Ρουμανία.

Η κοινοπραξία της RZD και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προχωρά, όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, και στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Rosco, της εταιρείας που έχει αναλάβει τη συντήρηση του σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού.

Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού προχωρούν επίσης η SIEMENS ΑΕ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ όπως επίσης και η κοινοπραξία που αποτελείται από τη γαλλική Alstom Transport SA και τη DAMCO Energy SA, θυγατρική του ομίλου Κοπελούζου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014, οι υποψήφιοι τόσο για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και για τη Rosco θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές.

Στην ίδια συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, προώθησε τρεις διαγωνισμούς αξιοποίησης ακινήτων στην τελική τους φάση για υποβολή δεσμευτικών προσφορών εντός του Νοεμβρίου 2013.

Πρόκειται για το ακίνητο του Αστέρα Βουλιαγμένης, το ακίνητο στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας στη Χαλκιδική και τα παλαιά ξενοδοχεία με την επωνυμία «Ξενία» στην Άνδρο, τη Σκιάθο και την Τσαγκαράδα.


ΠΗΓΗ. skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου