ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Την ανεργία δεν την προκαλούν οι μετανάστες, αλλά η ελεύθερη διακίνηση των κεφαλαίων από τη μια χώρα στην άλλη για την αναζήτηση φθηνής εργατικής δύναμης


ΤΕΤΑΡΤΗ 23-10-2013


Εχουμε 1,5 εκατομμύρια ανέργους και 1,5 εκατομμύρια μετανάστες.

Με αυτά τα λόγια ο πρωθυπουργός της χώρας επιχείρησε να συνδέσει εμμέσως πλην σαφώς την ανεργία με την ύπαρξη μεγάλου αριθμού μεταναστών στη χώρα μας.
Αναπαράγοντας τη γνωστή αντιδραστική θεωρία ότι για την ανεργία φταίνε οι μετανάστες, χύνει το αντεργατικό του δηλητήριο, επιχειρεί να διαιρέσει τους εργάτες σε ξένους και γηγενείς. 
Προκλητικά κρύβει τις βαθύτερες αιτίες της ανεργίας, από την οποία χειμάζονται όλες οι καπιταλιστικές οικονομίες σε όλες τις φάσεις του κύκλου της και παίρνει καταστροφικές διαστάσεις σε περιόδους κρίσης και αυτό σε όλες τις χώρες, είτε έχουν είτε δεν έχουν μεγάλο αριθμό μεταναστών. 

Την ανεργία δεν την προκαλούν οι μετανάστες, αλλά ο άναρχος καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής, το κυνήγι των καπιταλιστών για μεγαλύτερο κέρδος, ο ανταγωνισμός των μονοπωλίων, η ελεύθερη διακίνηση των κεφαλαίων από τη μια χώρα στην άλλη για την αναζήτηση φθηνής εργατικής δύναμης. 
Αλλωστε τα ίδια τα επίσημα στοιχεία διαψεύδουν απερίφραστα την προπαγάνδα του πρωθυπουργού. 
Σύμφωνα με το ΙΚΑ και τις περιοδικές δηλώσεις των επιχειρήσεων οι 9 στους 10 μισθωτούς ασφαλισμένους στον Οργανισμό το 2012, έχουν Ελληνική υπηκοότητα! 
Συγκεκριμένα στο σύνολο των μισθωτών ασφαλισμένων το 90,68% έχουν ελληνική υπηκοότητα, το 1,63% έχουν υπηκοότητα άλλης χώρας της ΕΕ και μόνο το 7,69% είναι υπήκοοι χώρας εκτός ΕΕ. 
Επιπλέον σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το δεύτερο τρίμηνο του 2013, ενώ το μέσο εθνικό ποσοστό ανεργίας ανέρχεται στο 27,1%, το ποσοστό ανεργίας των Ελλήνων είναι 26,1% όταν στους μετανάστες το ποσοστό ανεργίας είναι 38,3%. 
Αυτή είναι η πραγματικότητα που τόσο προκλητικά διαστρεβλώνει ο πρωθυπουργός για να δικαιολογήσει την αντεργατική του πολιτική και τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει κατά των μεταναστών.

ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου