ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Πουλούν τα δάνεια στους τοκογλύφους.

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013
Απελπισία προκαλεί στον κόσμο του μόχθου η είδηση ό,τι οι ντόπιοι τοκογλύφοι – τραπεζίτες ετοιμάζονται να πουλήσουν τα δάνεια των Ελλήνων οφειλετών σε ξένες τράπεζες με σκοπό να απαλλαγούν από την επισφάλεια της είσπραξης τους.
Τα περισσότερα από τα λεγόμενα «κόκκινα» δάνεια είναι στην πλειοψηφία τους «οφειλές» τις οποίες οι δανειολήπτες αδυνατούν να εξοφλήσουν λόγο της κρίσης ,αφού το σύνολο του κόσμου που τα οφείλει ή τέθηκε εκτός εργασίας ή αν ήταν επαγγελματίας και αυτοαπασχολούμενος έπαψε να παράγει εισόδημα.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η τρόικα γνώριζε για τα γερμανικά funds που έχουν έρθει Ελλάδα με σκοπό να αγοράσουν δάνεια και ασκούσε πιέσεις στο οικονομικό επιτελείο (από τα τέλη του 2012) να μην δώσει νέα παράταση στην απαγόρευση των πλειστηριασμών (για ποσά μέχρι 200.000 ευρώ).

Οι Έλληνες Τραπεζίτες έχουν έρθει από καιρό σε επαφή με γερμανούς «αγοραστές» – τοκογλύφους, τα δε ξένα αλλά και τα ντόπια τρωκτικά δεν διστάζουν να λένε πως σκοπός τους είναι η είσπραξη και μόνο αυτή των οφειλών με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, ακόμη και αν πρόκειται και για την κύρια κατοικία, οι δε τράπεζες αδίστακτα ομολογούν πως αυτό γίνεται για να εξισορροπήσουν την σχέση καταθέσεων και επιχορηγήσεων στα χαρτοφυλάκια τους. Βέβαια δεν χρειάζεται να πούμε πως συντονιστής όλου αυτού του σχεδίου δεν είναι άλλος από Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Για την σταθερότητα των τραπεζών λοιπόν ύστερα από τα πακέτα των δις που λαμβάνουν ανά διαστήματα από τα τοκογλυφικά δάνεια τα οποία ξεπληρώνει ο λαός με τα προγράμματα δημοσιονομικής σταθερότητας, έρχεται τώρα και η «εξισορρόπηση» για το τελικό ξεκλήρισμα της λαϊκής οικογένειας.



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :http://tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου