ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Lockdown - Ανοίγει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα με ειδικά μέτρα – Μόνο τα Σαββατοκύριακα οι διαδημοτικές

 


Οι δραστηριότητες θα ανοίξουν με κανόνες, επεσήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως τα μέτρα που προτείνονται δεν επιτρέπουν καμία χαλάρωση.

Οριστική εισήγηση για άνοιγμα του λιανεμπορίου υπό τρεις προϋποθέσεις κατέθεσαν οι ειδικοί, σύμφωνα με πληροφορίες έπειτα από τη μαραθώνια συνεδρίαση.

Οι δραστηριότητες θα ανοίξουν με κανόνες, επεσήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως τα μέτρα που προτείνονται δεν επιτρέπουν καμία χαλάρωση. Αναλυτικά, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα εξής νέα μέτρα αποσυμπίεσης, σημειώνοντας πως προϋπόθεση για την ασφάλεια των πολιτών είναι η ατομική ευθύνη:

    Από 5 Απριλίου, την προσεχή Δευτέρα δηλαδή, λειτουργεί το λιανεμπόριο με χρήση ειδικού κωδικού άπαξ, δηλαδή μία φορά.

Επιτρέπεται το click away αλλά και το click in shop. Ισχύει ο κανόνας του ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά.

    Από το Σάββατο 3 Απριλίου επιτρέπεται η μετακίνηση για προσωπική άσκηση - SMS 6- με αυτοκίνητο έως 3 άτομα, μόνο για τα Σαββατοκύριακα. Οι όποιες εικόνες συνωστισμού θα οδηγήσουν σε άρση του εν λόγω μέτρου, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Την επόμενη εβδομάδα, συνέχισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, θα αξιολογηθούν τα δεδομένα για το άνοιγμα των σχολείων. Αντίστοιχα τότε θα αξιολογηθούν και τα δεδομένα για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων.

 

ΠΗΓΗ. newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου