Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Νηστίσιμο κέικ
ΥΛΙΚΑ
- 1/2 φλ. σπορέλαιο
- 3/4 φλ. χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
- 1/4 φλ. νερό
- 2 κ.σ κονιάκ
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κ. γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1 κ.σ σόδα μαγειρική
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 φλ. σταγόνες κουβερτούρας
- 1 φλ. καρύδι ψιλοκομένο
- 1 φλ. σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ανακατεύουμε
όλα τα υγρά.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά.
Προσθέτουμε μέσα
στα στερεά τα υγρά και με κουτάλι ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε
κουβερτούρα καρύδια και σταφίδες.
Αδειάζουμε σε καλά λαδωμένη και
αλευρωμένη φόρμα ή σε ταψάκι.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους
170°C αντιστάσεις
για μια ώρα περίπου.
Ελέγχουμε με το μαχαίρι αν έχει ψηθεί.
Δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου τα πρώτα 45' γιατί θα κάτσει ο όγκος του.
Δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου τα πρώτα 45' γιατί θα κάτσει ο όγκος του.
Αφήνουμε να κρυώσει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. argiro
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου