Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μαρκίζ σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ (6 ΑΤΟΜΑ)
- 250 γρ. σοκολάτα με 60% κακάο
- 125 γρ. βούτυρο μαλακό
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 150 ml κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ. σ. κονιάκ
- ½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ σπασμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και τη λιώνετε σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία.
Μόλις λιώσει, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.
Τα χτυπάτε για λίγα λεπτά, να γίνουν σαν κρέμα.
Λίγη λίγη, ρίχνετε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα, το κονιάκ και την κρέμα.
Τέλος ρίχνετε τα σπασμένα μπισκότα.
Καλύπτετε με μεμβράνη και το παγώνετε για περίπου 3 ώρες στο ψυγείο, ώστε να σφίξει.
Το αφήνετε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το κόβετε σε κομμάτια-φέτες.
Σερβίρετε προαιρετικά με σαντιγί.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου