ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ........






1071  Το Μπάρι, η τελευταία βυζαντινή κτήση στη Νότια Ιταλία, παραδίδεται στον Ροβέρτο Γυισκάρδο.

1395  Μάχη του ποταμού Τέρεκ: ο Ταμερλάνος νικά τον Τοχταμίς της Χρυσής Ορδής. Η πρωτεύουσα της Χρυσής Ορδής, Σαράι, ισοπεδώνεται και ο Ταμερλάνος εγκαθιστά έναν κυβερνήτη-μαριονέτα στο θρόνο της Χρυσής Ορδής. Ο Τοχταμίς διαφεύγει στη Λιθουανία.

1755  Εκδίδεται στο Λονδίνο το Λεξικό της Αγγλικής Γλώσσας του Σάμιουελ Τζόνσον.

1850  Άρση του ναυτικού αποκλεισμού των ελληνικών παραλίων υπό των Άγγλων (Παρκερικά).

1896  Λήξη των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.

1865  Ο Άντριου Τζόνσον γίνεται ο 17ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

1912  Το Βρετανικό υπερωκεάνιο Τιτανικός βυθίζεται μετά από σύγκρουση με παγόβουνο στα ανοιχτά του Ατλαντικού Ωκεανού, οδηγώντας στον θάνατο 1.490 επιβάτες.

1951  Πραγματοποιούνται στην Ελλάδα οι πρώτες μεταπολεμικές δημοτικές εκλογές στις οποίες και έλαβαν μέρος μαζικά οι γυναίκες. Στην Αθήνα δήμαρχος εκλέχθηκε ο Κώστας Κοτζιάς, όπου έλαβε ποσοστό το 51,5% των ψήφων.

1986  Οι Αγγλοαμερικανοί βομβαρδίζουν τη Λιβύη σκοτώνοντας άμαχους με τη δικαιολογία αντιποίνων για τη βομβιστική επίθεση σε κλαμπ της Γερμανίας.

1989  Η Τραγωδία του Χίλσμπορο. Λίγο πριν από την έναρξη του ημιτελικού για το Κύπελλο Αγγλίας, Λίβερπουλ - Νότιγχαμ, δημιουργείται συνωστισμός, λόγω της παρουσίας υπεραρίθμων θεατών σε εξέδρα του γηπέδου του Σέφιλντ. Από τον πανικό που προκαλείται βρίσκουν τον θάνατο 96 οπαδοί της Λίβερπουλ και τραυματίζονται 250.



ΠΗΓΗ. newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου