ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.......















1789  Ξεσπά η «ανταρσία του Μπάουντι» στο ομώνυμο βρετανικό ιστιοφόρο του Βασιλικού Ναυτικού. Ο καπετάνιος και 18 μέλη του πληρώματος αφήνονται στη θάλασσα, σε μια μικρή ανοικτή βάρκα.

1821  Στη σύσκεψη της Καρύταινας, ο Κολοκοτρώνης γίνεται αρχιστράτηγος και ο Τομπάζης ναύαρχος των επαναστατημένων Ελλήνων.

1919  Στη διάρκεια της Διάσκεψης Ειρήνης του Παρισιού, εγκρίνεται το σχέδιο του Καταστατικού Χάρτη για την Κοινωνία των Εθνών.

1920  Το Αζερμπαϊτζάν προσαρτάται στη Σοβιετική Ένωση.

1928  Η πόλη της Κορίνθου, που καταστράφηκε από τον τρομερό σεισμό της 22ης Απριλίου, κατεδαφίζεται ολόκληρη για να ανοικοδομηθεί από την αρχή.

1932  Ανακοινώνεται η ανακάλυψη του πρώτου εμβολίου κατά του κίτρινου πυρετού από τους ερευνητές Γουίλμπορ Σόγιερ, Ρέι Λόιντ και Στιούαρτ Κίτσεν.

1945  Ο Μπενίτο Μουσολίνι και η ερωμένη του Κλάρα Πετάτσι συλλαμβάνονται και εκτελούνται από μέλη του Ιταλικού Κινήματος Αντίστασης ενώ επιχειρούν να φύγουν από την Ιταλία.

1952  Τίθεται σε ισχύ η Συνθήκη του Σαν Φρανσίσκο, με την οποία τερματίζεται η περίοδος κατοχής της Ιαπωνίας από τις Συμμαχικές Δυνάμεις.

1963  Το Δ' Πανσπουδαστικό Συνέδριο αποφασίζει τη δημιουργία φοιτητικής ένωσης με την επωνυμία ΕΦΕΕ. Πρώτος πρόεδρός της εκλέγεται ο Γιάννης Τζανετάκος.



ΠΗΓΗ. newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου