ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 30 Απριλίου 2023

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.......








  




1789  Ο Τζορτζ Ουάσινγκτον ορκίζεται 1ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

1803  ΟΙ ΗΠΑ αγοράζουν από τη Γαλλία την περιοχή της Λουϊζιάνας, έναντι 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Η αγοραπωλησία γίνεται με τιμή 20 δολαρίων ανά τετραγωνικό μίλι.

1825  Ο Ελληνικός Στόλος, με επικεφαλής τον Ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη και τους πυρπολητές Ανδρέα Πιπίνο και Γεώργιο Πολίτη, πυρπολεί τον τουρκικό στόλο του Καπουδάν πασά στη Μεθώνη και μία πυριτιδαποθήκη στην ξηρά.

1838  Η εθνοσυνέλευση στη Νικαράγουα ανακηρύσσει την ανεξαρτησία της χώρας.

1871  Πραγματοποιείται η σφαγή του Καμπ Γκραντ στην Αριζόνα. Πολεμιστές Απάτσι κάνουν επίθεση σε στρατόπεδο και σκοτώνουν 144 άτομα.

1911  Το Ανώτατο Δικαστήριο της Πορτογαλίας παράσχει δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.

1919  Επικυρώνεται στη Διάσκεψη Ειρήνης του Παρισιού η αποστολή ελληνικού στρατού στη Σμύρνη, για να επιβάλει την τάξη και να προστατεύσει το χριστιανικό πληθυσμό στην περιοχή.

1926  Η εκπαίδευση στην Ελλάδα γίνεται υποχρεωτική δια νόμου για παιδιά ηλικίας από 6 έως 14 ετών.

1954  Καταστρεπτικός σεισμός μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλονίζει τις Σοφάδες Καρδίτσας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 25 άτομα και να τραυματιστούν 117.

1973  Τέσσερις στενοί συνεργάτες του Προέδρου Νίξον υποβάλλουν την παραίτησή τους, αντιδρώντας στις έντονες φημολογίες ότι, ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να συγκαλύψει την υπόθεση Γουοτεργκέιτ. Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος Νίξον, σε τηλεοπτική δήλωσή του, αναλαμβάνει προσωπικά τις ευθύνες της κυβέρνησής του για την υπόθεση, αλλά αρνείται την κατηγορία ότι, γνώριζε τυχόν προσπάθειες των συνεργατών του για τη συγκάλυψή της.

1975  Οι Βιετκόνγκ καταλαμβάνουν τη Σαϊγκόν, τερματίζοντας την κατοχή του Βιετνάμ και το μακροχρόνιο πόλεμο.

1982  Στην Ελλάδα, αναγνωρίζεται με νόμο η Εθνική Αντίσταση.

2007  Η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας εξαπολύει επίθεση με 30 σφαίρες και χειροβομβίδα στο Β΄ αστυνομικό Τμήμα της Νέας Ιωνίας.



ΠΗΓΗ. newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου