Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ριζότο με μανιτάρια και σπανάκι
ΥΛΙΚΑ
- 2 κούπες καφέ ρύζι μπασμάτι
- 4 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κίκτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε κύβους
- 1 κούπα καφέ μανιτάρια σε φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας κάρυ
- 150 γραμμάρια σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο
- 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το
σησαμέλαιο και σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια, το σπανάκι και τις
πιπεριές μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4 λεπτά.
Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και
ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε στην αρχή στο κέντρο του
τηγανιού και σιγά- σιγά μεγαλώνουμε τους κύκλους. Προσθέτουμε το κάρυ και αλατοπιπερώνουμε.
Τέλος πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει και ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. athensmagazine
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου