ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

ΠΟΠΟΚΠ - Έρχεται η κατάργηση της επικουρικής σύνταξης


Η επικουρική σύνταξη, μέσω της ενσωμάτωσης του ΕΤΕΑΕΠ στον ΕΦΚΑ, πρόκειται να καταργηθεί! 

Αυτό υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), καθώς πιστεύει ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο που έχει εκπονηθεί από το 2010 και το οποίο προβλέπει την σταδιακή «εξαΰλωση» της επικουρικής σύνταξης. 

Τούτο θα επιτευχθεί, με την ενσωμάτωσή της στην κύρια, ανταποδοτική σύνταξη.

Σύμφωνα με την ΠΟΠΟΚΠ, «οι προχθεσινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για την ένταξη του ΕΤΕΑΕΠ στον ΕΦΚΑ επιβεβαιώνουν το εξής: H ‘ασφαλιστική μεταρρύθμιση’, δηλαδή, η καταιγίδα διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης των τελευταίων ετών, την οποία υπηρέτησαν πιστά όλες οι κυβερνήσεις, εξελίσσεται όπως ακριβώς έχει σχεδιαστεί και επιβληθεί από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. -χωρίς την παραμικρή απόκλιση!»

    «Το κυοφορούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν στοχεύει παρά στην περαιτέρω μεταβίβαση της ευθύνης έναντι του ασφαλιστικού κινδύνου στους ίδιους τους εργαζόμενους
Η διαδικασία της ενσωμάτωσης, βοηθάει την κυβέρνηση, αφού θα «απαλλαχθεί» από το βάρος της χρηματοδότησης των «παλαιών» επικουρικών, τις οποίες αναλαμβάνει ο ΕΦΚΑ. 

Ταυτόχρονα, το υπερ–ταμείο κύριας ασφάλισης «βάζει άμεσα χέρι» στα αποθεματικά του ΕΤΕΑΕΠ, ενώ προετοιμάζεται το έδαφος, ώστε να εισαχθεί το κεφαλαιοποιητικό σύστημα και στην κύρια σύνταξη. 

Όλο αυτό το σχέδιο, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα Ασφαλιστικά Ταμεία, εξυπηρετείται και από τις αποφάσεις που έχουν παρθεί για μείωση των ασφαλιστικών (εργοδοτικών) εισφορών, όπως και από την προαιρετικότητα στην επιλογή κατηγορίας –πέρα από την αυξημένη πλέον κατώτατη κλάση– για τους μη μισθωτούς.

«Το κυοφορούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν στοχεύει παρά στην περαιτέρω μεταβίβαση της ευθύνης έναντι του ασφαλιστικού κινδύνου στους ίδιους τους εργαζόμενους, στην εξατομίκευση της ασφάλισης και στην εμπλοκή τους στα γρανάζια των κάθε είδους χρηματοπιστωτικών προϊόντων, στα οποία θα κληθούν υποχρεωτικά –μέσω ιδιωτικών επενδυτικών σχημάτων και εταιριών– να τζογάρουν μέρος του εισοδήματός τους».

Γι’ αυτό η ΠΟΠΟΚΠ εκτιμά ότι το νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή για το νέο ασφαλιστικό, από το υπουργείο Εργασίας, θα κρύβει τεράστιες παγίδες και ο κόσμος της εργασίας, πρέπει να επιδιώξει τη ματαίωσή του…




ΠΗΓΗ. asfalistiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου