ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Τούρτα Μόκα


                       Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                                   Τούρτα Μόκα





ΥΛΙΚΑ
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 βανίλια
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 50 γραμμάρια ψιλοκομμένη σοκολάτα
  • 2 κουτί (των 397 γραμμαρίων) ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κουτιά σαντιγί
  • 3 κοφτές κουταλιές νες καφέ
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 4 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
  • λικέρ με άρωμα καφέ
  • σταγόνες σοκολάτας για τη διακόσμηση
  • σιρόπι σοκολάτας για τη διακόσμηση
  • τριμμένη λευκή σοκολάτα για τη διακόσμηση

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Αρχικά ετοιμάζουμε το παντεσπάνι. 
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας.
Έπειτα, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε το μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη φόρμα (30 εκατοστών) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. 
Δεν ανοίγουμε το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. 
Μόλις δούμε ότι φούσκωσε και πήρε χρώμα δοκιμάζουμε να τρυπήσουμε το παντεσπάνι με μία οδοντογλυφίδα για να δούμε αν βγαίνει στεγνή. 
Τότε είναι έτοιμο.
Αφήνουμε το παντεσπάνι για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν, το ξεφορμάρουμε. 
Μόλις κρυώσει εντελώς κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι το παντεσπάνι στα δύο. 
Καλό είναι το παντεσπάνι να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα.

Την επόμενη μέρα βάζουμε τον πρώτο πάτο σε μία βάση για τούρτα ή σε πιατέλα. 
Με ένα πινέλο βρέχουμε το παντεσπάνι με το λικέρ. 
Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λίγο έτοιμο σιρόπι για να μην πέσει πολύ το αλκοόλ.

Ετοιμάζουμε την κρέμα μας 

Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί με το ζαχαρούχο γάλα και την άχνη ζάχαρη. 
Διαλύουμε τον καφέ σε 3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό και το προσθέτουμε στην κρέμα μας. 
Προσθέτουμε και το κακάο και μόλις ανακατευτούν καλά τα υλικά μας η κρέμα μας είναι έτοιμη.

Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας απλώνουμε κρέμα πάνω στον πρώτο πάτο από το παντεσπάνι. 
Καλύπτουμε την τούρτα με το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι. 
Βρέχουμε το παντεσπάνι με το λικέρ και με το σιρόπι. 
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα στην κορυφή της τούρτας αλλά και γύρω γύρω προσέχοντας να δημιουργήσουμε μία επίπεδη τούρτα.
Για τη διακόσμηση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μας αρέσει. 
Για παράδειγμα, μπορούμε να κάνουμε στα πλαϊνά της τούρτας σχεδιάκια με ένα πιρούνι και να βάλουμε τριμμένη λευκή σοκολάτα. 
Για την κορυφή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σταγόνες και σιρόπι σοκολάτας.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.




                                                                                                            ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ




ΠΗΓΗ. sintagesgiagias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου