Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΕΚΜΕΚ
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό φύλο καταϊφι
- 1 βιτάμ
- 1 κουτί κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλλια
- 7 κουταλιές γάλα
- 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 κουτί φυτική κρέμα
- αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
- 5 ποτήρια νερό
- 5 ποτήρια ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξαίνουμε καλά το καταϊφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Στη συνέχεια περιχύνουμε το καταϊφι με το λιωμένο βιτάμ και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανιστό.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.
1η ΚΡΕΜΑ
Σε 7 κούπες ζεστό νερό διαλύουμε 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 7 κουταλιές γάλα .
Όταν διαλυθούν προσθέτουμε όλο το σακουλάκι άνθος αραβοσίτου.
Ανακατεύουμε ώσπου να πήξει.
Προσθέτουμε 2 κουταλιές βιτάμ και την αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει την απλώνουμε με τη σπάτουλα πάνω στο καταϊφι.
2η ΚΡΕΜΑ
Χτυπάμε στο κουτί την φυτική κρέμα με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη .
Την στρώνουμε πάνω στην άλλη κρέμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. monastiriaka
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου