ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

ΣτΕ - Απορρίφθηκε η προσφυγή για το «ψαλίδι» στο εφάπαξ των γιατρών

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε την προσφυγή που είχε καταθέσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), ζητώντας την ακύρωση Υπουργικών Αποφάσεων του 2016, με τις οποίες είχαν μειωθεί τα εφάπαξ των γιατρών.

Η προσφυγή, η οποία κατατέθηκε πριν από τρία χρόνια, απορρίφθηκε ως απαράδεκτη από το Α΄ Τμήμα του ΣτΕ, το οποίο με την υπ΄ αριθμ. 1223/2019 απόφασή του έκρινε ότι οι ισχυρισμοί που προέβαλε ο ΠΙΣ είναι αόριστοι.

Θυμίζουμε, ότι το «ψαλίδι» στο εφάπαξ επιβλήθηκε από το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016 (νόμος 4092/2012) σε όσους γιατρούς αποχωρούσαν από την υπηρεσία.

Η απόρριψη της προσφυγής πρακτικά σημαίνει ότι το εφάπαξ των γιατρών θα παραμείνει «παγωμένο» στα επίπεδα του 2013.

Ο ΠΙΣ στην προσφυγή που είχε καταθέσει στο ΣτΕ, υποστήριζε -μεταξύ άλλων- πως τα ποσά του εφάπαξ είναι σημαντικά μειωμένα σε σχέση με αυτά που χορηγούνταν έως την έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων του 2016.

Επίσης, υποστήριζε πως η μείωση που έγινε είναι αντίθετη σε πολλές διατάξεις του Συντάγματος, όπως 2, 4, 22 και 25, όπως επίσης, ότι προσκρούει στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).



ΠΗΓΗ. asfalistiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου