ΤΖΗΣΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙ
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. μπισκότα ολικής άλεσης
- 125 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 250 γρ. τυρί κρέμα λάιτ
- 1 ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- χυμό από 2 λεμόνια
- 1 κουτ. γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τους ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο.
Σε ένα τσέρκι 20 – 22 εκ. φτιάχνουμε μία βάση και καλύπτουμε ως και τη μέση των τοιχωμάτων.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το ξύσμα των 2 λεμονιών.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό των 2 λεμονιών.
Πάνω σε νερό που βράζει, τοποθετούμε ένα σκεύος που περιέχει το νερό και τη ζελατίνη σε σκόνη.
Aνακατεύουμε μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί και να ασπρίσει.
Την αφήνουμε να κρυώσει για 2 λεπτά και την προσθέτουμε στο μίγμα μας.
Ανακατεύουμε έως ότου πετύχουμε ένα λείο και ομοιόμορφο μίγμα.
Το βάζουμε πάνω από τη βάση μπισκότου και το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
KΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου