ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Δεν Αντέχουν Κανονικούς Εργάτες......Της Λιάνας Κανέλλη


 








Πάει καιρός που η ΔΑΚΕ λειτουργεί σα σωληνάκι αιμοδοσίας στο συνδικαλιστικό αντεργατικό πραξικόπημα στη ΓΣΕΕ για να τροφοδοτηθεί από ακροδεξιές ψήφους και πρακτικές. Κι όταν χρυσαυγιτίζει τόσο ίσαμε που να μην μπορεί να κρυφτεί, περνάει από τον τραμπουκισμό στην ουρανομήκη ιστορική ύβρη, να αποκαλεί φασίστες τους Παμίτες και πιάνοντας στα σάπια εργοδοτικά της δόντια τον Γραμματέα του κόμματος της εργατικής τάξης, στα πλαίσια της ευρωπαϊκής πολιτικής εντολής για επαναδιαφήμιση της θεωρίας των «δύο άκρων». 

Κι αυτή η πολιτική εξυπηρετεί τα μάλα και πασόκους και συριζαίους κι όλους όσοι έστησαν στη ΓΣΕΕ, εδώ και χρόνια, το παραμύθι ότι η εργατική τάξη θα πάει στον παράδεισο του καπιταλισμού με «καινοτόμα επιχειρηματοσυνδικαλιστική δράση»!...
 
Πάνε είκοσι χρόνια, κι όχι μόνον τα τελευταία δέκα της κρίσης, που η ίδρυση αλλά και εδραίωση του ΠΑΜΕ στη συνείδηση των εργαζομένων σηματοδότησε το τράβηγμα της σκοτεινής κουρτίνας και το ξεστράβωμα των εργατών. 
 
Εργατοπατερισμός παχυλά αμειβόμενος, συνεταιρισμοί - business, συνδικάτα διευθυντάδων, μετόχων, κατόχων αφανών και εμφανών εταιρειών, η ΓΣΕΕ εξελίχθηκε μεταπολιτευτικά και μετά το Μάαστριχτ σε μια συμμαχία προθύμων αφεντικών και προθύμων συνδικαλιστών για να υποχωρήσει το κίνημα, να χειραγωγηθεί και να βαφτιστεί εργασιακή ειρήνη η υποταγή στο ευρωκινούμενο και ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο.
 
Το κακοστημένο τσιρκουλοσυνέδριο, που περιφέρεται παράνομα ως τριακοστοέβδομο απ' την Καλαμάτα στη Ρόδο, σαν τουριστική περιοδεία μαφιόζων με πληρωμένους σικάριους- τραμπούκους σεκιουριτάδες, ό,τι και να πει, ό,τι και να κάνει, όσο υπάρχει ΠΑΜΕ και ΚΚΕ δεν θα μπορεί μήτε να κοιταχτεί στον ταξικό καθρέφτη, χωρίς να γίνει κομμάτια και θρύψαλα.
 
Και μια κι ο λόγος για σικάριους, που έγιναν στη σύγχρονη εποχή γνωστοί από τους ναρκέμπορους τύπου Εσκομπάρ, ο εκφυλισμός τους σε σεκιουριτάδες των εργατοπατέρων, με ζώνες βγαλμένες από τα βρακιά τους, για να μη φαίνονται σαν τα λοστάρια με καρφιά των χρυσαυγιτών που άνοιξαν τα κεφάλια των παμιτών στο Πέραμα, ίσως αξίζει μια έρευνα ποιος τους προσέλαβε, πόσο τους πλήρωσε και τι εντολές τους έδωσε να κρύβουν με τον όγκο τους, πόσο μοιάζει ο Κιουτσούκης π.χ. με τον Λαγό, με μόνη διαφορά την ψεύτικη λιποθυμία.
 
 
ΥΓ: Σικά ήταν σπαθί μαχαιροβγαλτών στην αρχαία Ρώμη και βασικό όπλο επιλογής μονομάχων από τη Θράκη, καμπυλωτό σα γιαταγάνι (sica).

 Ο όρος όμως σικάριος εμφανίζεται στην Ιερουσαλήμ το 70 π.Χ. όταν οι Ρωμαίοι βάφτισαν σικάριους τους ντόπιους Ζηλωτές που έκρυβαν μαχαίρια (sicae) για να μαχαιρώνουν σε λαϊκές συγκεντρώσεις τους εχθρούς τους, Ρωμαίους ή συμπαθούντες. 

Τους κάρφωναν και μετά υποκριτικά μέσα στο πλήθος θρηνούσαν επιδεικτικά για το φόνο, όπως ακριβώς οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, που ξαμόλησαν τους σεκιουριτάδες τους εναντίον των εκλεγμένων μελών του ΠΑΜΕ, και τώρα θρηνούν για το ξύλο που δεν έφαγαν οι ίδιοι.



ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου