ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

ΠΟΣ - Γνωστοποίηση 24ωρης απεργίας την Πρωτομαγιά




ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κάνιγγος, αριθμ. 6 και εκπροσωπείται νόμιμα.

 Π Ρ Ο Σ

  1. Την ανώνυμη εταιρεία, με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Σ.Ε.) Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου, αριθμ. 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.
  2. Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού  (Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ.)  Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου, αριθμ. 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.
3.    Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3, και εκπροσωπείται νόμιμα.
4.    Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου, αριθμ. 27, και εκπροσωπείται νόμιμα.
5.    Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Λιοσίων, αριθμ. 301, και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΣΕ

1.   Τον κο Υπουργό Οικονομικών, κο Τσακαλώτο.
2.   Τον κο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κο Σπίρτζη.
3.   Τον κο Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κο Μωραίτη.
4.   Την κα Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
     κα Αχτσιόγλου.
5.    Τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ο οποίος εδρεύει στην Αθήνα, - Πλ.Βικτωρίας, αριθμ. 7 και εκπροσωπείται νόμιμα.
6.    Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), το οποίο εδρεύει στην Αθήνα, Κολοκοτρώνη 1 και Σταδίου και εκπροσωπείται νόμιμα.
----------------------------------------------------------
          Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), αποφάσισε την κήρυξη και πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΙΟΥ 2019 (από 00.00’ έως 24.00’), ημέρα της Παγκόσμιας Εργατικής Πρωτομαγιάς,  του προσωπικού που απασχολείται στον Ο.Σ.Ε. Α.Ε., την Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. σε ολόκληρο το δίκτυο.

Θέματα της απεργιακής κινητοποίησης είναι:
 
1.    Η συνεχής απαξίωση του συνόλου της κοινωνίας και της οικονομίας με τη συνεχή λιτότητα και το γκρέμισμα των κατακτήσεων των εργαζομένων.
2.    Την κατάργηση των μέτρων που η κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο την ανεργία και τη φτωχοποίηση της πλειοψηφίας των πολιτών.
3.    Η ανατροπή των ιδιωτικοποιήσεων.
4.    Η πάταξη της ακρίβειας με μείωση των τιμών και όχι μείωση μισθών και συντάξεων.
5.    Η ενίσχυση της προστασίας από τις απολύσεις (ατομικές και ομαδικές), λαμβάνοντας μέτρα για προστασία της μόνιμης και πλήρους απασχόλησης εργαζομένων.
6.    Η εφαρμογή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
7.    Η μη υποβάθμιση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.
8.    Η προστασία των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων Σιδηροδρομικών.
9.    Ο αγώνας μας για ενιαίο δημόσιο σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του Έλληνα Πολίτη. 
10. Ο αγώνας μας για την ανάπτυξη και επαναλειτουργία όλων των κατηργημένων σιδηροδρομικών γραμμών.

----------------------------------------------------------
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τις ανώνυμες εταιρείες με τις επωνυμίες Ο.Σ.Ε. Α.Ε., Ε.Ε.Σ.ΣΤ.Υ.  Α.Ε., ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τον ΟΜΕΔ και το ΤΑΙΠΕΔ προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

Αθήνα,  24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

           ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ                      ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ
 
 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου